Gespot

Linkbuilding Tool: Tijdbesparende hulp voor linkbuilders


0

De Linkbuilding Tool ondersteunt en structureert bij het chaotische proces van linkbuilding. De applicatie is gericht op gebruikers die begrijpen dat kwalitatief linkbuilden maatwerk is. In gesprek met Anne Jellema over deze app
.

Wat is het?

“Linkbuilding Tool is een praktisch hulpmiddel voor mensen die zich bezig houden met linkbuilding. Linkbuilding is een chaotisch proces. Je moet zoeken naar geschikte linkpagina’s, links handmatig aanmelden bij beheerders, in de gaten houden of je link geplaatst is en of je een link niet dubbel aanmeldt. Linkbuilding Tool ondersteunt bij het administreren en structureren van dit proces. De applicatie is gericht op linkbuilders die begrijpen dat kwalitatief linkbuilden maatwerk is. We bieden dus géén functionaliteit voor geautomatiseerde linkaanmelding.”

Waarom dit initiatief?

“Als webdesignbureau verzorgen we al jaren linkbuilding voor onze klanten als onderdeel van de dienst zoekmachineoptimalisatie. Het idee voor Linkbuilding Tool ontstond vanuit onze eigen behoefte om het proces overzichtelijker te maken.”

Hoe werkt het?

“Je begint met het aanmaken van een project. Een project is een website waarvoor je gaat linkbuilden. Bij een project worden automatisch vijf linkstatus-overzichten gegenereerd zoals opgeslagen linkpagina’s
, aangemelde en afgewezen links.

Zodra je een project hebt aangemaakt, begin je met zoeken naar geschikte linkpagina’s. Deze  vind je op basis van keywords die relevant zijn voor jouw website. Als je bijvoorbeeld online keukengerei verkoopt dan kun je zoeken op woorden als koken, pannen of bestek. Het zoekresultaat toont een overzicht met linkpagina’s die gerelateerd zijn aan dat keyword.

Interessante linkpagina’s registreer je in eerste instantie in het overzicht ‘Opgeslagen linkpagina’s’. Zodra je voldoende linkpagina’s hebt verzameld begin je met het handmatig aanmelden van links. Het systeem kan controleren welke aangemelde links zijn geplaatst. Je kunt de status van een linkpagina eenvoudig veranderen, bijvoorbeeld van ‘aangemeld’ naar ‘geplaatst’.”

Wat zijn de facts?

“De eerste versie van Linkbuilding Tool had na twee jaar 1500 actieve gebruikers. Sinds de lancering van nieuwe versie zijn er ruim 500 accounts bijgekomen. De nieuwe Linkbuilding Tool heeft twee type accounts: Basic en Professional. Basic is gratis en Professional kost 25 euro per maand. We hebben de Pro versie uitgebreid met functies waar veel vraag naar was onder de professionele linkbuilders, zoals het uitvoeren van bulkacties, zoeken naar links binnen één of meerdere projecten en een import en een export functie. Uiteraard hopen we met onze Pro account een groot deel van de Nederlandse linkbuilders te gaan bedienen.”

Wie is betrokken?

Linkbuilding Tool werd bedacht en ontwikkeld door het team van Insyde Webdesign. In 2008 lanceerden we de eerste versie en sinds eind november 2010 staat de nieuwe Linkbuilding Tool online. De nieuwe versie is het resultaat van verzamelde feedback van gebruikers, en uitgebreid gebruikersonderzoek en nieuwe inzichten.”