Gespot

LinkPad: LinkedIn app voor je iPad

0


LinkPad
is een iPad app voor LinkedIn. Met de app kun je je professionele netwerk eenvoudig onderhouden via je iPad. Boudewijn Verkerk van Sixpack vertelt.

Wat is LinkPad?

“Met LinkPad ($4,99) kun je altijd en overal via de iPad je professionele netwerk onderhouden. Je blijft op de hoogte van je bestaande LinkedIn connecties, bekijkt status updates, breidt je netwerk uit door nieuwe contacten te zoeken, stuurt berichten en plaatst status updates. Je ervaart LinkedIn via de intuïtieve iPad user interface.”

Waarom dit initiatief?

“Er was nog geen specifieke iPad app voor het gebruik van LinkedIn. De LinkedIn website is voor de iPad niet gebruiksvriendelijk genoeg, terwijl de iPhone app het grote scherm van de iPad onvoldoende benut. Op basis van de LinkedIn API’s hebben we daarom een native iPad app ontwikkeld, voor de user interface hebben we ons laten inspireren door de kenmerkende interface van de Twitter iPad app. Tevens werd het als zeer omslachtig ervaren om middels verschillende apps op de hoogte te blijven van je professionele netwerk, via verschillende sociale netwerken als LinkedIn en Twitter. Daarom hebben we de belangrijkste Twitterfuncties volledig geintegereerd in de LinkPad app. Op deze wijze is het mogelijk om vanuit één app alle updates van je professionele netwerk te volgen, zowel via LinkedIn als Twitter! Je kunt dus reageren, retweeten, of zelf een tweet versturen vanuit onze app.”

 

Hoe werkt Linkpad?

Download de iPad app via de iTunes App Store ($4,99), log in met je LinkedIn account en ervaar je professionele netwerk op de iPad. Bekijk alle status updates van je connecties, reageer op updates, stuur berichten of nodig nieuwe connecties uit. Uniek is de integratie met Twitter: bekijk direct de tweets van je connecties en reageer via Twitter, rechtstreeks vanuit de app.

De LinkPad Pro app biedt de volgende functies:

  • Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van je bestaande professionele LinkedIn netwerk
  • Breidt je netwerk uit: zoek nieuwe connecties en verstuur uitnodigingen
  • Stuur berichten naar LinkedIn connecties
  • Bekijk alle status updates van je connecties
  • Plaats status updates
  • ‘Like’ en plaats comments bij status updates van je connecties
  • Unieke Twitter-integratie”

 

Wat zijn de facts?

“De app is pas net wereldwijd beschikbaar voor de iPad via de App store van Apple, er is dus nog niet veel te zeggen over het aantal downloads. Wel staat de app in enkele landen al in de top 10 in de categorie ‘Social Networking’. In de volgende landen is de app op dit moment het meest gedownload: USA, Nederland, UK, Frankrijk, Canada en Botswana.”

Wie is betrokken bij LinkPad?

“De applicatie is gemaakt door Sixpack mobile applications; een gespecialiseerde dienstverlener die zich 100% richt op het bedenken en ontwikkelen van mobiele applicaties.”