Gespot

Lipperhey: Test je vindbaarheid

0

Is je website wel gemakkelijk te vinden via de zoekmachines? Een gesprek met Marc Noët over Lipperhey.

Wat doet de service?

Lipperhey is een online dienst die een website objectief analyseert en beoordeelt op kwaliteit en vindbaarheid bij de belangrijkste zoekmachines als Google, Yahoo!, ASK, en Bing. De uitkomst van de objectieve analyse wordt in een helder en uitgebreid rapport beschreven inclusief de verbeterpunten aan de site op paginaniveau op het gebied van techniek, SEO en populariteit.

Lipperhey is volledig objectief in haar oordeel en advies omdat wij geen diensten leveren met betrekking tot de implementatie en onderhoud. Vanwege de lage prijs van het rapport (50 euro) is het een dienst die iedereen in staat stelt zijn site te laten voldoen aan de eisen van de zoekmachines om zo een hogere positie binnen de zoekresultaten te behalen.”

Waarom deze service?

“Anderhalf jaar geleden is het begonnen tijdens een discussie met enkele ondernemers. Zij zagen allemaal het belang van SEO maar hadden geen grip op de materie. Ze waren te afhankelijk van een SEO bureau. Dat was eigenlijk de start van Lipperhey. Een applicatie maken die iedereen kan gebruiken en de kern van SEO bevat. SEO is geen hoger wetenschap zoals velen het doen voorkomen. Het is een specialisme dat iedereen zich op een makkelijke manier eigen kan maken.”

Hoe werkt de service?

“Vanaf de homepage kun je een Quick scan laten doen. Lipperhey analyseert dan de eerste 20 pagina’s van je site en geeft een voorlopig oordeel. Als je je dan vervolgens registreert en dezelfde URL vanuit je persoonlijke dashboard, inclusief zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, nogmaals analyseert geven we het finale oordeel en kan het uitgebreide verbeterrapport voor €50,- worden gedownload.

Naast het verbeterrapport bieden we ook een benchmarkmogelijkheid aan. Hier kan de eigen website bijvoorbeeld tegen drie belangrijkste concurrenten worden afgezet. Lipperhey laat dan in één oogopslag zien wat de sterke en zwakke punten zijn ten opzichte van elkaar. Zo wordt duidelijk waarom een concurrent op een bepaald zoekwoord beter scoort dan de eigen website.

Om de voortgang van de verbeteringen in de gaten te houden, is er de mogelijkheid om ieder maand een volledige analyse te doen waarbij we dan laten zien op welke onderdelen progressie wordt gemaakt en aan welke onderdelen nog meer aandacht moet worden besteed. Als eigenaar van een website kan je met deze dienst dus ook in de gaten houden of het werkt en of je SEO bureau wel progressie boekt bijvoorbeeld.”

Wat zijn de facts?

“Lipperhey is in April 2009 live gegaan in Nederland en sinds een week is ook de Internationale versie live. Lipperhey draait inmiddels cash flow positief en maakt winst. Er zijn inmiddels tienduizenden urls door ons geanalyseerd door zowel site-eigenaren als de belangrijke SEO bureaus.”

Wie maakt de applicatie?

“Het volledige team van Lipperhey zit verspreid over de hele wereld. Het hart van de applicatie is ontwikkeld en bedacht door Christian Branberegen, CTO van Lipperhey en zijn team in Groningen. Verder werken verschillende SEO specialisten uit Europa, Amerika en sinds kort Australie mee. Het design is ontwikkeld door een