Gespot

LiveUitslagen app: Snelste en meest accurate uitslagen van 26 sporten

0

LiveUitslagen.nl is the place to go voor de snelste en meest accurate uitslagen van wedstrijden van maar liefst 26 sporten en meer dan 3000 competities over de hele wereld. Sinds kort is er ook een iPhone- en Android-app. Dirk Sanders, verantwoordelijk voor de promotie van de site en app, vertelt. 

Wat is het?

“Sinds kort heeft LiveUitslagen.nl zowel een iOS- als een Android-app. De mobiele apps zijn een vertaling van de vertrouwde dienst op de website LiveUitslagen.nl. Met de apps kun je onder andere de stand van de door jou geselecteerde wedstrijden live volgen.

De apps worden gekenmerkt door een aantal belangrijke functionaliteiten, waarvan snelheid en accuratesse van de sportuitslagen natuurlijk de belangrijkste is. Daarnaast kunnen wedstrijden uit alle sporten worden toegevoegd aan Mijn Wedstrijden, zodat alleen wedstrijden naar keuze worden gevolgd. Doelpunten worden vervolgens per push-notificatie naar de gebruiker verstuurd. Ook beschikken de apps over een LIVE-tab, met daarin alle wedstrijden die op dat moment bezig zijn.”

Waarom dit initiatief?

“Er zijn veel aanbieders van live uitslagen, maar geen enkele app beschikt over zoveel sportuitslagen als de onze. Uitslagen die ook nog eens snel en accuraat zijn. Ook bestaan er geen apps met correct, Nederlands live commentaar, dat bieden wij wel. Daarnaast was het voor ons een simpele en logische stap om de online dienst uit te breiden naar mobiele apps.”

Hoe werkt het?

“De app werkt heel eenvoudig, installeer ‘m via de App Store of Google Play en open de gebruiksvriendelijke app. Op dit moment worden voor 7 sporten live wedstrijdstatistieken getoond, waaronder bijvoorbeeld statistieken voor voetbal en basketbal en verslag van tenniswedstrijden per punt. Voor alle sporten worden uitgebreide live standen en programma’s getoond.

In het voetbal, de populairste sport binnen onze dienst, worden opstellingen, doelpuntenmakers, kaarten en wissels getoond. Alle grote competities hebben in de nieuwste versie van de Android app ook topscorersklassementen.

Daarnaast bieden we live commentaar bij het voetbal voor de Premier League, Bundesliga, Primera Division, Serie A en Champions League. De app is geoptimaliseerd voor tablets, waarop nu resultaten en wedstrijddetails simultaan bekeken kunnen worden.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“LiveUitslagen biedt live statistieken en uitslagen in het voetbal (Eredivisie, Jupiler League, Champions League, Premier League, Serie A, Primera Division, Bundesliga, Ligue 1 en 900+ andere competities en bekers), tennis: (ATP, WTA, Challengers, ITF, Davis Cup, Fed Cup), basketbal (NBA, DBL, Euroleague en meer dan 100 andere basketbalcompetities), darts: PDC, BDO, Premier League. Plus nog een heleboel andere sporten, waaronder hockey, handbal, ijshockey, volleybal, honkbal, American football, golf, snooker, tafeltennis en waterpolo.

Op het moment van schrijven, 24 april 2014, staat de iOS-app in de top 10 voor gratis sportapps en de jongere Android-app op plaats #27 in dezelfde categorie. Ruim 230 gebruikers van de iOS-app beoordeelden de app met 4,5 sterren en de Android-app wordt momenteel door 8.000 mensen gebruikt. We verwachten wederom een flinke groei bij het uitbrengen van de nieuwe versie (binnen zeer korte termijn), zeker omdat dan ook tablet-gebruikers in hun behoefte worden voorzien.

Wie is er bij betrokken?

“De app is ontwikkeld door LiveSport s.r.o., dat momenteel live uitslagen biedt aan meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd. Ikzelf, Dirk Sanders, ben verantwoordelijk voor de promotie van de site en de apps.”

Update oktober 2014

“Eind oktober 2014 hebben beide apps een aardige update gekregen. Er was enorm veel vraag naar de toevoeging van golf aan het aanbod. Daarom hebben we die sport zo snel mogelijk in de app geïmplementeerd. Daarnaast geven we nu ook lotingen voor toernooien weer (speelschema’s) en is het mogelijk om tot zeven dagen vooruit wedstrijden toe te voegen aan ‘Mijn Wedstrijden’. Zo kunnen gebruikers aan het begin van de week al hun favoriete wedstrijden selecteren. De push-notificaties die de app stuurt bij bijvoorbeeld een doelpunt, leiden sinds de update direct naar de wedstrijddetails. En ook belangrijk: de iOS-app is volledig geoptimaliseerd voor het nieuwe iOS 8.”