Gespot

Luggo: Traceert jouw bagage met iBeacons

0

Luggo meldt jou met behulp van iBeacons wanneer jouw koffer in de buurt is. Jan Jaap Nijemeisland, initiatiefnemer Luggo, vertelt. 

Wat is het?

“Luggo is een app waarmee je jouw bagage kan volgen aan de hand van iBeacons. Je stelt je iBeacon in met de naam van jouw koffer. Deze iBeacon stop je vervolgens in je koffer. Dit geeft je vervolgens inzicht in wanneer de iBeacon – en dus je koffer – in zicht is en hoe ver deze van je af is. De afstand van je koffer tot jou, is te volgen op een radarscherm.

Beacons kun je vrijelijk toevoegen, aanpassen en verwijderen. Mocht je niet in het bezit zijn van een iBeacon, dan kun je deze via de app bestellen. Je wordt dan doorgestuurd naar een (mobiele) webshop.”

Waarom dit initiatief?

“Enrise heeft onderzoek gedaan naar nieuwe technologie waarmee we producten en oplossingen kunnen aanbieden in de markt. Daarbij is de ontwikkeling naar voren gekomen van oplossingen aan de hand van iBeacons. In allerlei idee-uitwerkingen is vervolgens als eerste app Luggo naar boven gekomen als initiële test-app.”

Hoe werkt het?

“Wanneer je Luggo voor het eerst start, wordt je gevraagd of je je iBeacons wilt instellen. Als je ze niet hebt kun je ze kopen in onze webshop.

Bij het instellen leg je je iBeacon op de telefoon, waarna de telefoon deze herkent. Nu kun je de iBeacon een naam geven, bijvoorbeeld ‘grote koffer’. Vervolgens kun je – al dan niet na het instellen van meerdere beacons – de beacon in je koffer stoppen. Wanneer de beacon binnen een straal van circa 50 meter komt, krijg je een melding op je telefoon dat de koffer in zicht is en kun je op een radarscherm bekijken hoe ver de koffer van je vandaan is.

Zodoende kun je rustig, zittend wachten op je koffer zonder te hoeven dringen aan de rand van de bagageband. Pas wanneer de koffer voldoende dichtbij is, hoef je op te staan en deze op te halen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Omdat de app nog maar net gelanceerd is, zijn er helaas nog geen feiten & cijfers bekend.”

Wie is er bij betrokken?

“Alle ontwikkelingen en ontwerpen zijn intern bij Enrise uitgevoerd.”