Gespot

MakeMyHoliday.nl: Plaats jouw vakantiewens

0

Een vakantie die speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. Relaxter boeken kan haast niet! MakeMyHoliday.nl maakt het sinds een paar maanden mogelijk. José Houtman, initiatiefnemer, vertelt over de site.

Wat is MakeMyHoliday.nl?

“Op MakeMyHoliday.nl kunnen op een eenvoudige manier persoonlijke reis- of vakantiewensen worden geplaatst, waarna deze worden gekoppeld aan die reisexperts die hiervoor een geschikt aanbod hebben en/of de gewenste vakantie of reis op maat kunnen maken. Het is een nieuwe en onafhankelijke reiswebsite waar vraag en aanbod aan elkaar worden gelinkt om zo de ideale vakantie voor de persoon in kwestie te vinden. Het plaatsen van een vakantiewens gratis.

De website is vooral bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een bepaald  type reis of vakantie en/of iets bijzonders willen. Denk hierbij aan actieve vakanties (zoals wandel-, fiets-, duik-, zeilvakanties), camperreizen, luxe kamperen, verre reizen, maar ook specifieke reizen zoals vrijwilligers-, gehandicapten- of huwelijksreizen.  Ook voor mooie, bijzondere vakantiehuizen kan men op de website terecht en kan men een aanvraag doen. Reisexperts kunnen ook een deel van de reis voor je regelen.”

Waarom dit initiatief?

“Het aanbod op internet is zeer groot en zeker als je op zoek bent naar een bepaalde reis of vakantie, je speciale wensen hebt en je kwaliteit van belang vindt, is het vaak lastig om het juiste aanbod en de juiste reisorganisaties (snel) te vinden. Met de nieuwe website wil ik dit eenvoudiger maken en tevens een alternatief bieden voor mensen die op zoek zijn naar bijzondere reizen en vakanties, ver weg van de platgetreden paden en het massatoerisme.”

Hoe werkt MakeMyHoliday.nl?

“De aanvrager maakt door middel van het invullen van een vragenlijst op de website zijn wensen kenbaar en maakt hierdoor meteen een account aan. Nadat de wens is goedgekeurd, wordt deze geactiveerd en vindt de match met de reisexperts plaats. Alleen reisexperts die een aanbod hebben dat aansluit op de wensen van de aanvrager en/of die de vakantie op maat kunnen maken, kunnen op de wens reageren. Hierdoor ontvangt de aanvrager alleen berichten en voorstellen van de juiste reisexperts. Bij akkoord met een voorstel zal de betreffende reisexpert verder alles in orde maken en regelen.

De reisexperts die bij MakeMyHoliday.nl staan ingeschreven zijn zelfstandige reisadviseurs en kleine tot middelgrote  reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in bepaalde bestemmingen, type reizen en vakanties en/of doelgroepen. De reisexperts gebruiken hun persoonlijke ervaringen en kennis om de vakantiewens van de aanvrager zo goed mogelijk te vervullen.”

 

Wat zijn de facts?

“Het platform is half november 2011 gestart. Sindsdien hebben meer dan 1300 unieke bezoekers de website bezocht en zijn er verschillende wensen al geplaatst. Op dit moment doen er meer dan 25 reisexperts mee en dit aantal groeit.

Er is veel tijd en zorg besteed om het platform zo goed mogelijk neer te zetten en te zorgen dat alle processen goed lopen. Dit is gelukt. Om het concept goed onder de aandacht te brengen van zowel potentiële aanvragers als reisexperts zijn er vanaf december verschillende marketing- en communicatietrajecten gestart en wordt naast Twitter ook Facebook ingezet.”

Wie is er betrokken bij MakeMyHoliday.nl?

“Het platform is door mijzelf bedacht en opgezet. Ik heb een marketing – en communicatie achtergrond en heb o.a. als marketeer bij TNT Post voor de reisbranche gewerkt.  De website is in nauwe samenwerking met Studio Mediafusion en haar partners tot stand gekomen.”

Actie!
Boek voor 31 maart 2012 via MakeMyHoliday.nl je vakantie of reis bij een van de deelnemende reisexperts en verdien € 150,- extra vakantiegeld. Een mooi begin van je vakantie! Ga naar