Gespot

Mama Apps: Onmisbare apps voor mama’s (to be)

0

Met Mama Apps meet en weet je alles rondom zwanger worden, zwangerschap, kraamtijd, baby’s en kinderen. Vanaf je MamaBlog kun je de verzamelde informatie en foto’s via sociale netwerken met vrienden delen. Thijs van Halteren, betrokken bij Mama Apps, vertelt.

Wat is het?

"Mama Apps biedt 35 gratis apps voor de moderne (toekomstige) moeder. Hiermee meet en weet je alles rondom zwanger worden, zwangerschap, kraamtijd, baby's en kinderen. Verzamelde informatie, foto’s, leuke gebeurtenissen en statistieken, afkomstig van de diverse apps, kun je vanaf je MamaBlog via Facebook, Twitter en andere sociale netwerken met vrienden delen.

De website biedt volop mogelijkheden. Daarnaast is de iPad app vanaf eind 2012/begin 2013 beschikbaar. Vervolgens richten we ons ook op andere mobiele besturingssystemen. Het unieke van dit concept is dat je naast de mobiele versie altijd de beschikking hebt over een website met compleet overzicht."

Waarom dit initiatief?

"Tijdens de eerste zwangerschap van mijn vrouw hadden we de behoefte om allerlei informatie te verzamelen en bij te houden. Ook rondom de bevalling en toen we als kersverse ouders 'ineens' een baby hadden. Er bleek van alles voor de doelgroep (toekomstige) moeders te bestaan, maar we misten Nederlandstalige sites en apps die alle gewenste mogelijkheden combineren. Een site waarmee je de verzamelde informatie en foto’s vanaf een glossy als MamaBlog via sociale netwerken met vrienden kunt delen. Kortom, we misten MamaApps.nl!"

Hoe werkt het?

"Je kunt je gratis aanmelden bij MamaApps.nl, inloggen via Facebook is ook mogelijk. Eenmaal ingelogd kun je een cyclus, zwangerschap of kind toevoegen aan je persoonlijke profiel en op basis van die gegevens gebruikmaken van door jou gewenste Mama Apps. Met de ‘Mijn Cyclus App’ kun je bijvoorbeeld je persoonlijke cyclusgegevens en cyclusdagboek makkelijk en overzichtelijk bijhouden, je eisprong en vruchtbare dagen berekenen, ovulatie- en zwangerschapstestresultaten verwerken en nog veel meer.

Na het invullen van de Zwangerschapscalculator wordt je uitgerekende datum berekend, kun je gebruikmaken van alle Zwangerschap Apps en van week tot week je zwangerschap volgen. Met de Baby Apps van Mama Apps, zoals de Borstvoeding App, meet en weet je van alles over je baby. De Groeicurve App helpt je bijvoorbeeld inzicht te krijgen in hoe je kind groeit wat betreft gewicht, lengte en hoofdomvang.

Met je persoonlijke profielpagina heb je altijd de beschikking over een handig en mooi overzicht met informatie rondom je cyclus, zwangerschap, kind(eren) en/of jezelf als moeder, afhankelijk van welke apps je gebruikt. Je <a title="Voorbeeld MamaBlog" href="http://sophie.mamaapps.nl/" target="_blank">MamaBlog</a> is een hippe verzameling van alles wat je wilt delen of al hebt gedeeld, zoals dagboekberichten, recente app acties, foto’s en bijvoorbeeld groeidiagrammen. In tegenstelling tot je persoonlijke profielpagina, is deze pagina voor iedereen toegankelijk via een persoonlijk internetadres."

http://vimeo.com/58442859

Wat zijn de belangrijkste facts?

"De website en de iPad App van Mama Apps worden officieel tijdens de Negenmaandenbeurs in februari 2013 gepresenteerd. Dan start ook onze campagne. Tot eind oktober 2012 was MamaApps.nl nog in bèta. Er is om die reden nog niet veel aan marketing of free publicity gedaan, maar mensen weten ons al wel te vinden. We hebben momenteel 1500 leden, 1430 Twittervolgers en maandelijks 5000 unieke bezoekers die 25.000 pageviews op de website genereren. We hebben dus hoge verwachtingen nu we echt van start zijn!"

Wie is er bij betrokken?

"Mama Apps is volledig bedacht en ontwikkeld door ons eigen team van specialisten op het gebied van digitale media, webdeveloping, gezondheidszorg, marketing en communicatie."
<h2>Update 19-2-2013</h2>
“De Mama Apps iPad App is sinds kort beschikbaar in de App Store! We lanceren de iPad App officieel tijdens de Negenmaandenbeurs. Het aantal aanmeldingen is echter nu al verviervoudigd sinds de mobiele versie beschikbaar is. We krijgen veel enthousiaste reacties van testers en gebruikers. Ook blijkt er een grote vraag te zijn naar Mama Apps op Android tablet, Android smartphone en iPhone. Die zijn inmiddels in ontwikkeling en volgen naar verwachting eind mei 2013. Inmiddels zijn ook bijna alle apps van de website aan de mobiele versie toegevoegd. Eenmaal aangemeld via iPad App of website, kun je via beide versies van alle 35 Mama Apps gebruikmaken.”

Bron:   Mama Apps  - Download