Gespot

Managementboek.nl: Verdieping voor business professionals

0


Managementboek.nl
is de plek voor alle titels en informatie op gebied van managementliteratuur, maar vooral voor een flinke dosis inspiratie voor Nederlandse business professionals. In gesprek met Philip van Coevorden over dit nieuwe platform.

Wat is het?

“Managementboek loopt al jaren voorop in de online verkoop van managementliteratuur. Het nieuwe platform, Managementboek.nl, is na een grondig redesign, de plek voor alle titels en informatie, maar vooral voor een flinke dosis inspiratie voor Nederlandse business professionals.  En of dat nu starters zijn, of mensen die al vergevorderd zijn in hun carrière – ze zijn in elk geval betrokken en belezen. 
Bij Managementboek.nl kunnen ze terecht voor antwoorden op hun vragen en nieuwe invalshoeken die ze op een andere manier naar hun werk laten kijken.”

Waarom dit initiatief?

“Met de opkomst van digitalisering in de boekenmarkt en de grote hoeveelheid contentaanbieders doet Managementboek er alles aan om voorop te blijven lopen. De grote toegevoegde waarde van het nieuwe Managementboek zit ‘m zowel in de content als de context. 
Zo vind je op het hoofdniveau themapagina’s waar alle content over specifieke vakgebieden en rollen zoals communicatie, leidinggeven en marketing verzameld is. Eén plek met alle kennis om je verder te ontwikkelen als business professional. Verder kun je binnenkort op grond van je interesses en eerdere aankopen contact zoeken met andere klanten, lezers en auteurs. En wie geïnteresseerd is in de gedachtevorming van deze mede-professionals kan ze blijven volgen en met ze in discussie gaan.”

Hoe werkt het?

“Allereerst is de zoekfunctionaliteit verhelderd en sterk verbeterd. Zoeken kan vanaf elke pagina – dit roept direct een overlay aan met zoekresultaten die verder gefilterd kunnen worden. De combinatie van zoeksuggesties met facetnavigatie is uniek. Hiermee zijn alle denkbare titels en artikelen binnen handbereik, de meeste zowel als ebook als op papier. Liever eerst een samenvatting lezen, of gefundeerde recensies van vakgenoten lezen? Kan. En als je dat liever op je mobiele telefoon doet, dan is er de Managementboek app, waarmee je ook het volledige aanbod kunt doorzoeken en bestellen. 
Verder zijn de mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan de content verbeterd en speelt de clustering van onderwerpen rond een auteur of titel een zeer prominente rol.”

 

Wat zijn de facts?

“Managementboek bestaat vijftien jaar en is de grootste gespecialiseerde aanbieder van managementliteratuur in Nederland. 
Managementboek.nl heeft ruim 200.000 bezoekers per maand, en een omzet van zo’n 15 miljoen euro. Populaire onderdelen van de site zijn de Bestseller Top 100, het e-book aanbod en de Verlanglijst functionaliteit.”

Wie is betrokken?

“Met Managementboek, onder leiding van ik zelf, Philip van Coevorden, en Kees Visser, is LBi Lost Boys verantwoordelijk voor de strategie, het concept, het (huisstijl)ontwerp en de communicatie. Managementboek heeft zelf de implementatie verzorgd.”