Gespot

Marketingguidd: Maak online een marketingplan

0

Gratis online tools om met marketing aan de slag te gaan. Een gesprek met Werner Peters over Marketingguidd.

Wat doet de site?

“Op Marketingguidd kunnen ondernemers en managers uit het MKB zelf aan de slag met marketing. De site biedt gratis tools voor het opzetten van een marketingplan en pitch. Daarnaast is de mogelijkheid om een marketingscan van de huidige marketing te maken en zijn er artikelen met marketingtips en nieuws.”

Waarom deze site?

“Marketingguidd is opgezet omdat er op internet te weinig hulpmiddelen waren voor het MKB om zelfstandig met marketing aan de gang te gaan. Vaak gaan de hulpmiddelen niet verder dan lijstjes met tips en stappenplannen, die de gebruiker zonder enige hulp moet vertalen naar zijn/haar eigen situatie.

Daar komt nog bij dat veel artikelen door het taalgebruik en de opzet niet aansluiten bij de dagelijkse activiteiten van het MKB. Marketingguidd biedt daarom hulpmiddelen die stap voor stap, met uitleg en voorbeelden, de bezoeker begeleiden bij de marketing van hun bedrijf.”

Hoe werkt de site?

“Marketingguidd is een kosteloze website met tools om de marketing te analyseren en vorm te geven. Als eerste is er de Marketing Scan: drie vragenlijsten die de huidige marketing van het bedrijf in kaart brengen. Ten tweede is er de Marketing Pitch: een invul-wizard met voorbeelden die helpt een krachtige en duidelijke Pitch te maken. Ideaal voor de netwerkgelegenheden die er tegenwoordig zijn. En als derde is er de tool voor het Marketing Plan. Een uitgebreide invul-wizard die de gebruiker helpt bij het opstellen van een praktisch marketingplan.

Tijdens het invullen wordt je, bij iedere stap, geholpen met uitleg en voorbeelden. Voor het marketingplan is registratie vereist, omdat dan de ingevulde velden direct worden bewaard. Het marketingplan kan daar ook op ieder gewenst weer worden aangepast.”

 

Wat zijn de facts?

“Marketingguid is een compleet nieuw concept dat sinds begin december 2009 live is. Het was dan ook leuk om gelijk van de eerste gebruiker die het marketingplan compleet had ingevuld te horen dat de applicatie een heel goed hulpmiddel is en dat hij het zeker zou aanbevelen.”

Wie maakt de site?

“De website Marketingguidd is een idee en concept van mijzelf (Verse Visie). Ik heb samen met Best4u Media, dat het technische deel heeft opgezet, Marketingguidd ontwikkeld. Het beheer van de site is ook in mijn handen.”