Gespot

Maveller: Social tripplanner om de meest gewaardeerde hotspots in je buurt te ontdekken

0

Maveller is een wereldwijd reisplatform dat het planproces voor de reiziger leuk en gemakkelijk maakt. Via de social tripplanner ontdekt de reiziger op basis van ervaringen de meest gewaardeerde hotspots in de buurt van de volgende reisbestemming. Marco van Veen, oprichter Maveller, vertelt.

Wat is het?

“Maveller is een social tripplanner waar je op basis van ervaringen van andere reizigers de meest gewaardeerde hotspots ontdekt in de buurt van je volgende reisbestemming. Met het concept ‘discover, pin, travel’ stel je met Maveller eenvoudig je persoonlijke reisgids samen. Zo maken we het plannen van een reis weer leuk en makkelijk. Maveller is geen nieuwe TripAdvisor of Booking.com, maar biedt één compleet platform waarmee je bezienswaardigheden ontdekt. Je maakt je boekingen dus nog gewoon bij de vaste aanbieders. Het voordeel is dat je hiervoor niet heel het internet hoeft af te speuren.”

Waarom dit initiatief?

“De reistrends van 2015 laten zien dat steeds meer mensen reisinspiratie zoeken en delen via online platforms, reviewsites en social media. Met behulp van mobiele technologie vinden en delen we de meest inspirerende bezienswaardigheden. Online peer-to-peer-sharing is hot en vervult een steeds grotere rol in onze reisbehoeften. Door deze ontwikkelingen zijn we geïnspireerd geraakt om Maveller op te richten.”

Hoe werkt het?

“Op Maveller ontdek je de hotspots in de buurt van jouw volgende bestemming. Op basis van ervaringen worden de meest gewaardeerde bezienswaardigheden aan je voorgesteld. De plekken die je niet wilt vergeten, voeg je eenvoudig toe aan je ‘bucketlist’ of ‘pin’ je meteen aan je komende trip. Op deze manier stel je makkelijk en snel je persoonlijke reisgids samen, die overal te raadplegen is, zowel on- als offline. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je internetbundel als je voor de Eiffeltoren staat en wilt checken waar die hotspot in de buurt ook alweer was.

Voor de reiziger die niet zijn eigen trip wil samenstellen, maar liever een kant en klare guide van een andere gebruiker wil raadplegen, zijn er de ‘shared trips’. Iedereen kent wel iemand die een reis heeft gemaakt die jij ook nog eens zou willen maken. Het plannen van een verre reis kost veel tijd en energie. Met Maveller hoef je het wiel niet langer opnieuw uit te vinden.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Maveller is sinds mei 2015 live. We blijven het platform innoveren. Aan de hand van gebruikerservaringen gaan we Maveller optimaliseren en verrijken, zodat het blijft aansluiten bij de wensen van reizigers.”

Wie is er bij betrokken?

“Internetbureau Freshheads dacht mee over het concept en is verantwoordelijk voor de UX design, grafisch ontwerp en HTML. Ik zelf, Marco van Veen, ben de bedenker en initiatiefnemer van Maveller.”

Bron:   Maveller