Gespot

Mediaklapper: Advertentieruimte zoeken & bestellen

0

Via Mediaklapper kun je eenvoudig 24 uur per dag advertentieruimte in bijvoorbeeld kranten en op abri’s, uitzoeken, vergelijken en bestellen. Dave Vorstenbosch, directeur van Klappercompany B.V., het bedrijf achter Mediaklapper, vertelt over het initiatief.

Wat is Mediaklapper?

“Mediaklapper is een online mediawinkel met een compleet aanbod aan advertentieruimte in dagbladen, tijdschriften, huis-aan-huisbladen en op radio, abri’s en billboards. Op mediaklapper.nl kan iedereen zelf 24 uur per dag advertentieruimte uitzoeken, vergelijken en direct bestellen. Met minimaal 10% korting. Nu al is er keus uit meer dan 250.000 producten, verspreid over 5 mediatypen en zo’n 2000 titels. We richten ons op ‘het MKB’. En voor ons zijn dat alle ondernemingen met maximaal 500 medewerkers, dus niet alleen de slager op de hoek of een ZZP-er.”

Waarom dit initiatief?

“Wij vonden het vreemd dat zoiets nog niet bestond. Uit eigen ervaring weten we dat met name MKB-ondernemers graag inzicht willen krijgen in de mogelijkheden die er zijn en het vervolgens zelf willen regelen. Ingewikkelde tariefkaarten, een moeilijk bestelproces of inschakeling van een traditioneel mediabureau – daar zitten ze vaak niet op te wachten. Ons onderzoek heeft dit ook bevestigd. Wereldwijd zijn we geen vergelijkbaar concept tegengekomen.”

Hoe werkt Mediaklapper?

“Op mediaklapper.nl kun je bijvoorbeeld op plaatsnaam zoeken naar een geschikt medium. Vervolgens kun je verschillende producten vergelijken en in een paar stappen je gewenste advertentieruimte bestellen. Daarna volgen nog twee stappen: het reserveren van de plaatsingsdatum en het aanleveren van de advertentie. De plaatsingsdatum kun je meteen reserveren of je kunt dat op een later moment doen, vanuit je eigen account. Voor het aanleveren van de advertentie ontvang je een duidelijke materiaalbon, waarop vermeld staat wat je wanneer en waar dient aan te leveren.”

 

Wat zijn de facts?

“Eenduidige cijfers zijn er niet, maar we weten zeker dat de totale mediabestedingen van het MKB in Nederland groter zijn dan 1 miljard euro. Onze ambitie is om een serieuze speler te worden binnen deze doelgroep en binnen een paar jaar enkele procenten van deze markt te veroveren. Het businessmodel is eenvoudig. Wij kopen media in en verkopen het met een kleine marge.

We moeten het van het volume hebben, niet van grote marges. Alle winst die we maken stoppen we vervolgens weer in het doorontwikkelen van Mediaklapper. We zijn 27 juni jl. officieel live gegaan dus bezoekerscijfers zeggen nog niet zoveel. De eerste 1000 unieke bezoekers kwamen al snel binnen. Ook is er veel belangstelling van media-exploitanten om toegevoegd te worden aan ons aanbod.”

Wie is er betrokken bij Mediaklapper?

Mediaklapper is een initiatief van een groep ervaren ondernemers, zowel uit de branche als uit andere disciplines. We hebben een eigen team van ontwikkelaars. Ook in de nabije toekomst stelt dit ons in staat om Mediaklapper snel door te ontwikkelen en steeds nieuwe features toe te voegen, zoals bijvoorbeeld het zoeken op een landkaart naar advertentieruimte.”