Gespot

Mijn AVRO: Persoonlijke ledenpagina

0

Op Mijn Avro kunnen leden hun gegevens beheren, interesses aangeven, zich aanmelden voor nieuwsbrieven, lidmaatschappen inzien en aanpassen, meedoen aan ledenpanels en exclusieve previews te zien krijgen. In gesprek met Saskia van de Meeberg, hoofd Marketing Communicatie AVRO.

Wat is het?

“Mijn persoonlijke pagina is als basis ontwikkeld en bedoeld om verder uit te bouwen. Wat een bezoeker op Mijn AVRO ziet, hangt af van het soort lid en welke gegevens over die persoon bekend zijn. Onder leden verstaan we niet alleen AVRO- leden, maar ook siteleden: mensen die zich hebben geregistreerd op de site en bijvoorbeeld actief zijn op het forum en/of onze digitale nieuwsbrief ontvangen. Mijn AVRO moet niet alleen functioneel zijn, maar ook leuk, interessant en inspirerend doordat we onze content gericht aanbieden. Denk aan, je eigen favorieten, archief, previews van tv en radio, fora, et cetera.”

Waarom dit initiatief?

“We willen onze leden beter leren kennen. Op die manier kunnen we ze diensten, content en acties aanbieden die aansluiten op het profiel en de interesses van het lid en ze op die manier aan ons binden. Uitgaande van de principes voorrang, voordeel en voorrecht zal elk lid andere rechten en voordelen hebben. Denk aan een bijzonder theaterarrangement, Meet & Greets en exclusieve museumbezoeken. Deze voordelen worden bepaald aan de hand van de informatie die wij van dat lid hebben. Hoe meer informatie we hebben, des te beter we hem of haar gepersonaliseerde content, diensten en acties kunnen bieden.

Het is hierbij van belang de mensen niet af te schrikken, maar ze op een manier die natuurlijk aanvoelt, naar meer gegevens te vragen. Door bezoekers eerst iets te bieden en vervolgens op logische momenten wat te vragen. Bijvoorbeeld: artikelen in de webshop kun je bekijken, maar om te bestellen moet je je gegevens achterlaten. Enkele sleutelwoorden hierbij zijn: exclusiviteit (als lid krijg je meer), personalisatie (de content past zich aan jouw behoeftes aan) en gebruikersgemak (zijn je gegevens bekend en wil je meedoen aan een prijsvraag? Dan staan je gegevens al ingevuld).”

Hoe werkt het?

“Je kunt op een aantal manieren Mijn AVRO activeren. Als je al een AVRO-account hebt, kun je met dezelfde accountgegevens je aanmelden. Als je nog geen account hebt kun je je registreren. Ook kun je zeer eenvoudig via je Gmail, Facebook of andere social media accounts aanmelden.
AVRO-leden kunnen hun lidnummer koppelen aan hun account en zien al snel de bijzondere voordelen waarvoor ze in aanmerking komen.”

 

Wat zijn de facts?

“De website Avro.nl heeft in januari 2011 1.567.000 bezoekers gehad (bron: STIR). Op dit moment heeft de AVRO 450.000 siteleden die de potentie hebben in de toekomst gebruik te gaan maken van Mijn AVRO.

De AVRO heeft 75.000 themaleden aan wie we via Mijn AVRO extra ledenvoordeel bieden.”

Wie is betrokken?

“Initiatior was ikzelf, Saskia van de Meeberg (Manager Marketing & Communicatie), ik heb in samenwerking met Clever Strategy de strategie van de ‘Persoonlijke pagina’ in 2010 opgezet, waaruit dit project is voortgekomen. AVRO Nieuwe Media Producties nam de technische kant van de ontwikkeling voor haar rekening en realiseerde Mijn AVRO in afzienbare tijd in samenwerking met de Marcom afdeling. De technische begeleiding vanuit Marcom lag in handen van Clever Strategy.”