Gespot

Mijn Tandarts app: Afspraken maken & handige praktijkinformatie

0

Iedereen communiceert tegenwoordig via apps. Overal is wel een app voor, behalve voor patiënten van de tandartspraktijk. Daarom werd de praktijkapp voor tandartsen in het leven geroepen. Dennis Webhofer, initiatiefnemer van de app, vertelt.

Wat is het?

“De “Mijn Tandarts” app is ontwikkeld voor patiënten van de tandarts. De app is erg overzichtelijk gestructureerd. Zo vindt de patiënt snel informatie over het team, de praktijk en de behandelingen die worden uitgevoerd en kan er eenvoudig een verzoek voor een afspraak ingediend worden. Verschillende buttons maken de communicatie tussen patiënt en tandartspraktijk sneller dan ooit tevoren. Zo is er een ‘Routeplanner’-button (voor het geval je naar de weekendtandarts moet) en zijn er buttons waarmee de patiënt direct de praktijk kan bellen of bellen en buttons die direct leiden naar de website van de betreffende praktijk.”

Waarom dit initiatief?

“Na het succes van de KiespijnPro App, kregen we van veel collega’s de vraag om een app te ontwikkelen voor patiënten van de tandartspraktijk om zo de communicatie tussen tandarts en patiënt te verbeteren.”

Hoe werkt het?

“Patiënten kunnen de app gratis downloaden in de App Store. Nadat de app is gedownload, selecteert de patiënt zijn eigen tandartspraktijk. Hiervoor moet de praktijk wel ingeschreven staan. Aanmelden kan via de bijbehorende website van Mijn Tandarts.

Met één druk op de knop vindt de patiënt vervolgens alles over zijn/haar tandartspraktijk: info over het team, afspraak herinneringen, de behandelingen, nieuws, foto’s van de praktijk, de mogelijkheid om facturen in te zien en adreswijzigingen door te geven, et cetera. Tenslotte is ook de Nederlands Rode Kruis-app ingebouwd, waardoor de app ook informatie bevat over de meest dichtstbijzijnde EHBO-post en hulp bij calamiteiten.”

https://www.youtube.com/watch?v=B5cCFPxrncg

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Over het aantal downloads is nu nog niet veel te zeggen. Sinds een week hangt er pas een poster in de wachtkamer met QR-code, zodat de app voor patiënten makkelijk te downloaden is. Het blijkt dat patiënten het vooral erg leuk en makkelijk vinden om de app te gebruiken van hun tandarts. Met de app zit alles natuurlijk onder één knop!

Aan de hand van feedback van onze gebruikers hebben we inmiddels wat kleine aanpassingen in de app gedaan. Famed was erg enthousiast over de app en wil het patiënten zo makkelijk mogelijk maken. Om die reden hebben we onlangs ‘Mijn Fa-med’ toegevoegd, waarmee patiënten inzicht krijgen in hun facturen.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Dennis Webhofer, ben initiatiefnemer van de Mijn Tandarts app. De app is vervolgens gerealiseerd samen met een team van ontwerpers en ontwikkelaars.”

Update 31-05-2013

“De Mijn Tandarts praktijkApp is compleet vernieuwd. Zo kan het gehele design nu aangepast worden aan de huisstijl van de tandartspraktijk en hebben we maarliefst 7 verschillende achtergrondpatronen tot onze beschikking. Met de instructiefunctie kunnen tandartsen of mondhygiënisten hun advies nu eenvoudig opnemen als een video-opname, foto-opname of als een geluidsopname. Zo hoeft de patiënt de adviezen nooit meer te vergeten, maar kan deze bekijken of beluisteren wanneer het hem/haar uitkomt. Op een leuke manier komt dit de mondhygiëne weer ten goede.

Speciaal voor kinderen van 0 – 6 jaar hebben we daarnaast een leuk tandenpoets lied ingebouwd met een poetstimer, zodat zij een herinnering krijgen wanneer het weer poetstijd is. Tijdens het poetsen zijn ook mooie illustraties van het Ivoren Kruis, onze partner, te zien.

De app GezondeMond kan snel gedownload worden om zo een preventief individueel poetsprogramma op te stellen. Zo is men instaat de techniek van het tandenpoetsen nog beter te beheersen. Verder kan een nieuwe patiënt zich nu ook inschrijven via de app en kunnen er afspraken gepland worden via de app, als de tandarts gebruik maakt van de web-agenda. De patiënt krijgt dan automatisch een oproep voor de controle afspraak wanneer het hiervoor weer tijd is. Tenslotte kan de tandarts kan zijn/haar patiënten op de hoogte houden van nieuws of andere wetenswaardigheden via de gratis pushberichten die vanuit het CMS verstuurd kunnen worden naar elke app-gebruiker. Binnen drie weken zullen we ook de Mijn Mondhygiëniste praktijkApp lanceren om ook aan de vraag van onze collega mondhygiënisten te voldoen.”

Meer weten of vragen over de Mijn Tandarts praktijkApp?

Bezoek de website https://www.tpculemborg.nl en bekijk hoe de app is geïntegreerd. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@tpculemborg.nl. Wil je de praktijk bezoeken en/of uitleg over de praktijkapp? Dan kun je contact opnemen met: Tandartsenpraktijk Culemborg, Costerweg 3, 4104AJ, Culemborg of via het telefoonnummer 0345 – 473396.