Gespot

Mijnbabyblog: Zwangerschapsdagboek op internet

0

Ben je zwanger of net bevallen, dan kun je op Mijnbabyblog een site aanmaken. Zo kunnen familie en vrienden je zwangerschap volgen.

Wat doet de site?

“Op Mijnbabyblog kun je geheel gratis een baby of zwangerschap website aanmaken. Alle leden beschikken over een dagboek, een fotoalbum, een eerste keer pagina en een gastenboek. Als je nog zwanger bent, kun je via de zwangerschapsmeter bijhouden hoeveel dagen je nog te gaan hebt tot de bevalling en hoe de baby zich in je buik ontwikkelt. Ook kan je meepraten op het forum.”

Waarom deze site?

“Op een koude januaridag kreeg ik te horen dat mijn vriendin zwanger was. Een groot deel van onze familie woont best ver weg en ze wilde toch haar zwangerschap ervaringen met hun delen. Omdat ik merkte dat er best wel wat babysites bestonden, maar weinig tot geen zwangerschapsites dacht ik beiden te kunnen combineren. Ben je nog zwanger dan beschik je over een zwangerschapsmeter pagina. Ben je al bevallen dan wordt dit een baby pagina, waar je jouw baby gegevens kunt bijhouden.

De meeste baby sites bieden alleen maar het bijhouden van een dagboek voor jezelf en je familie aan. Op Mijnbabyblog zijn er voldoende mogelijkheden voorhanden om met elkaar in discussie te gaan. Zo kun je  berichten plaatsen op het forum, vriendschappen sluiten en privé berichten naar elkaar versturen. Ook het geven van reacties op foto’s of dagboekberichten is natuurlijk mogelijk.”

Hoe werkt de site?

“Gebruikers kunnen gratis een account aanmaken, waarna ze hun baby of zwangerschapspagina’s kunnen bijwerken. Zo kunnen ze foto’s toevoegen, dagboekberichten schrijven en dergelijke meer.

Vaak laten gebruikers aan hun familie weten dat ze een babysite bijhouden. Zo reageren er vaak familieleden op door leden geposte foto’s, dagboekberichten of op het gastenboek.”

Wat zijn de facts?

“Mijnbabyblog is een goede maand geleden in alle stilte gelanceerd. Buiten het verzamelen van vele relevante links is er verder niet aan promotie gedaan. Toch zijn er al een aantal actieve leden. Door de site verder te promoten en ontwikkelen, hopen we natuurlijk dat het nog een heel stuk drukker wordt.

Als businessmodel hopen we op inkomsten uit advertenties. Ook kunnen gebruikers maar een beperkt aantal foto’s uploaden. Mochten gebruikers meer opslagruimte wensen, dan kunnen ze hun account upgraden. Deze functionaliteit is echter nog in ontwikkeling.”

Wie maakt de site?

“Mijnbabyblog heb ikzelf bedacht en ontwikkeld. Ik ben een Belgische webmaster. De site is gebaseerd op open source software namelijk WordPress multi-user. Er wordt gebruikt gemaakt van tal van zelfgeschreven plugins. Met WordPress multi-user heb ik al ervaring in een ander project namelijk Stoprokenblog.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Michiel Boeckaert over Mijnbabyblog.