Gespot

Mijneigenspel: Kwartet met foto’s van je vrienden

0

Een spel met je eigen foto’s. Een gesprek met Eline van Beest over Mijneigenspel.

Wat doet de site?

“Op Mijneigenspel kun je met je eigen foto’s echte spelletjes maken. Denk aan een kwartet van een vriendengroep of een kaartspel waarin je zelf de koning bent.”

Waarom deze site?

“De makers van Mijneigenspel hadden als cadeau voor een vriend zelf een kwartetspel gemaakt. Door de positieve reacties besloten ze het maken van eigen spelletjes voor meer mensen mogelijk te maken. Hierbij streven ze naar een goede prijs, hoge kwaliteit en snelle levering.”

Hoe werkt de site?

“In drie simpele stappen kun je een eigen spel maken. Stap 1 is het kiezen van een spel, Stap 2 is het invoeren van foto’s en tekst, en Stap 3 is het bestellen van je spel. Het kan allemaal gemakkelijk online en voor de mensen die vinden dat het toch heel lastig klinkt, is er zelfs een demofilmpje.”

 

Wat zijn de facts?

“Yoowls geeft een deel van de opbrengst direct aan Right To Play, een internationale humanitaire organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld kunnen sporten en spelen. Naast kwartetten en speelkaarten gaat Yoowls in de toekomst nog meer spelletjes aanbieden.”

Wie maakt de site?

Mijneigenspel is een initiatief van drie studenten uit Delft. Ze hebben er inmiddels al meer dan een jaar aan ontwikkeld en hebben alles zelf gebouwd. Het maken van de kaarten besteden ze uit aan een professionele drukkerij.”