Gespot

Mobile Internet Billing: Gemakkelijk betalen op mobiele websites

0

Reken gemakkelijk, veilig en mobiel je internet aankopen af. Een gesprek met Kasper de Wijs van Mobillion over Mobile Internet Billing.

Wat doet de applicatie?

Mobile Internet Billing is een betalingssysteem voor diensten op mobiele websites en mobiele applicaties. Je kunt met één klik snel en veilig bedragen tot € 10,- afrekenen voor de aankoop van mobiele content, applicaties en andere diensten.  Mobile Internet Billing biedt aanbieders van deze diensten een beveiligd transactieplatform, dat makkelijk in hun mobiele website of mobiele applicatie kan worden geïntegreerd.

De bezoeker van de mobiele website wordt direct doorgestuurd naar de betalingsomgeving van Mobillion. Deze betalingsomgeving is volledig in de huisstijl van de aanbieder, zodat de bezoeker niet de indruk heeft de mobiele website te verlaten. Op deze manier blijven bezoekers langer op de mobiele website en is de kans op een tweede transactie hoger. Een ander voordeel van het mobiele online transactiesysteem is de herkenning van de eindgebruiker op basis van hun 06-nummer. Hierdoor is het mogelijk om een mobiele website te optimaliseren aan de hand van het koopgedrag van de bezoeker.”

Waarom deze applicatie?

“Tot voor kort kon in Nederland een betaling op een mobiele website alleen worden uitgevoerd door  het versturen van een sms. Sinds kort hebben de Nederlandse mobiele telecom operators hun dienstverlening uitgebreid, waardoor Mobillion een betalingssysteem voor mobiele websites heeft kunnen ontwikkelen. Betalen met je mobiel moet toegankelijker worden. Belangrijk hierbij zijn gebruikersgemak en veiligheid.”

Hoe werkt de applicatie?

“Eigenaren van mobiele websites of mobiele applicaties kunnen Mobile Internet Billing eenvoudig integreren via een API die bereikbaar is via internet. Daarmee kan een “mobiele kassa” worden toegevoegd aan de mobiele site of app. Consumenten kunnen via de mobiele website of applicatie met één klik afrekenen.”

Wat zijn de facts?

“In België heeft Mobillion al jarenlange ervaring met Mobile Internet Billing en handelen we onder andere alle mobiele internet betalingen van Samsung Mobile af. Uit ervaring blijkt dat de conversie 50 tot 80% stijgt bij het gebruik van Mobile Internet Billing.”

Wie maakt de applicatie?

Mobile Internet Billing is ontwikkeld door Mobillion, specialist op het gebied van online en mobiele communicatie. We ontwerpen, ontwikkelen en beheren producten die er op gericht zijn om de interactie tussen mensen onderling (communities), tussen bedrijven en klanten (marketing) en tussen overheid en burgers te vergroten en te versterken. Mobillion B.V. heeft 26 medewerkers en onderdeel van Telegraaf Media Groep N.V.”