Gespot

MoneyBird: Bonnetjes inboeken via iPhone

0

Met MoneyBird scan je snel en makkelijk inkoopfacturen met je iPhone. Zo bewaar je je ‘ouderwetse’ bonnetjes meteen digitaal en dat scheelt je weer een hoop papieren rompslomp. Ideaal voor ondernemers die een overzicht van de administratie moeten bijhouden. In gesprek met Edwin Vlieg.

Wat is het?

“Voor ondernemers is het belangrijk om een goed overzicht van de administratie te hebben. Veel ondernemers hebben hun inkoopfacturen en bonnetjes nog in de ouderwetse schoenendoos zitten, iets wat natuurlijk niet meer van deze tijd is. Daarom is het mogelijk om in MoneyBird, naast je uitgaande facturen, ook je inkoopfacturen en bonnetjes op te slaan. Dit kan heel eenvoudig door facturen te mailen naar MoneyBird of in te scannen via je iPhone. Samen met de verkoopfacturen en offertes heb je zo een volledig overzicht van je administratie en kun je eenvoudig BTW aangifte doen.”

Waarom dit initiatief?

“Veel ondernemers hebben hun inkoopfacturen en bonnetjes overal liggen. Dit zorgt voor veel werk zodra de administratie naar de boekhouder moet of de BTW aangifte gedaan moet worden. In boekhoudpakketten is het natuurlijk al langer mogelijk om deze informatie op te slaan, maar het inboeken van een bonnetje is vaak een complex en langdradig proces. Met MoneyBird kun je met één e-mail al een factuur of bonnetje opslaan.”

Hoe werkt het?

“Facturen en bonnetjes ontvang je op veel verschillende manieren, daarom bieden we ook verschillende manieren om ze in je MoneyBird account te krijgen. Facturen die je per e-mail ontvangt stuur je eenvoudig door naar een speciaal MoneyBird e-mailadres. Bonnetjes van zakelijke aankopen kun je snel scannen via de MoneyBird iPhone applicatie, maar ook afbeeldingen van andere scanners kun je eenvoudig doorsturen. Na het doorsturen van de factuur staat hij binnen enkele seconden in je MoneyBird account. De volgende stap is het verwerken van een factuur of bonnetje. Je ziet de factuur of het bonnetje groot in het scherm zodat je eenvoudig het factuurnummer en bedrag kunt overtypen.

 

Na deze stappen staat de factuur of het bonnetje definitief in je account. Via de filters is het mogelijk om facturen van een bepaalde periode op te vragen en per factuur kun je betalingen registreren en opmerkingen toevoegen.”

Wat zijn de facts?

“MoneyBird wordt gebruikt door bijna 10.000 ondernemers in Nederland. Maandelijks groeien we met 10 tot 15%, mede door de constante stroom van verbeteringen die we doorvoeren. Een MoneyBird account is gratis tot 3 facturen per maand en kost €10 per maand voor onbeperkt gebruik. Omdat MoneyBird een online dienst is worden updates automatisch doorgevoerd en kun je overal bij je gegevens. De MoneyBird iPhone applicatie is gratis te downloaden via de app store.”

Wie is betrokken?

“Achter MoneyBird zitten Joost Diepenmaat, Berend van Bruijnsvoort en ik. Zowel de web applicatie als de iPhone app worden ontwikkeld binnen dit kleine, maar krachtige team.”