Gespot

MoneYou: Spaar app voor de iPhone

0

Met de nieuwe SpaarApp van MoneYou voor de iPhone kun je gemakkelijk doel- en social sparen. Frank Verkerk van MoneYou legt uit hoe deze app precies werkt.

Wat is het?

“MoneYou introduceert een nieuwe Spaar app voor de iPhone. Hiermee kunnen klanten zowel doelsparen als social sparen. Het doelsparen betekent dat je je spaardoelen inzichtelijk kunt maken en specifiek voor die doelen kunt gaan sparen. Voor elk spaardoel maak je gratis een aparte rekening aan. Je geeft de rekeningen een naam en je voegt eventueel foto’s toe. Zo heb je je spaardoelen inzichtelijk.

In de app kun je ook berekenen hoe lang het duurt voordat je spaardoel bereikt is. Als je een maandelijks bedrag wilt sparen zul je zien dat je sneller je spaardoel bereikt. Ook kun je instellen dat je vanzelf een e-mail krijgt als je een bepaald percentage (bijvoorbeeld 50%) van je spaardoel bereikt hebt.

 

Gaat het sparen je niet snel genoeg? MoneYou introduceert ‘Social Sparen’. Gebruik de ‘share knop’ in de app en vraag je familie en vrienden via e-mail of op Hyves, FaceBook, LinkedIn en Twitter om je te helpen met je spaardoelen. Als ze dat willen, kunnen ze direct een bedrag storten op jouw doelspaarrekening.”

Waarom dit initiatief?

“Aan de ene kant zien we dat doelsparen steeds populairder wordt. Wij bieden klanten al sinds de start van MoneYou Sparen in 2008 de mogelijkheid om verschillende rekeningen aan te maken en om al die rekeningen een aparte naam te geven. Zo houden klanten beter inzicht op hun spaardoelen en sparen ze bewuster. Wij proberen het doelsparen nu nog een stap verder te brengen met de nieuwe functionaliteit in de iPhone app. Dit hebben we mede gedaan op suggesties van klanten in ons klantenforum. Ten slotte zien we dat social media steeds populairder worden bij onze klanten. Zowel in communicatie met ons als tussen klanten en hun vrienden, familie en kennissen worden social media steeds vaker ingezet. Mensen vinden het leuk om bijvoorbeeld op Twitter informatie te delen over wat hen bezig houdt. Daarom wilden we klanten in staat stellen om ook hun spaardoelen te delen.

In Nederland zijn wij de enige partij die een volwaardige Spaar app voor haar klanten heeft. Dus niet alleen saldo checken, maar ook de mogelijkheid om transacties uit te voeren en om spaardoelen te beheren. Ook zijn we de eerste bij wie je via de app papierloos een rekening kunt openen. En nu zijn we de eerste die sparen integreert met social media.”

Hoe werkt het?

“Download de app in de appstore. Klik op ‘open rekening’. Je kunt dan volledig papierloos een nieuwe rekening aanvragen. Als de rekening is aangemaakt kun je inloggen. Vervolgens maak je voor elk spaardoel een aparte rekening aan. Je geeft elke rekening een toepasselijke naam en een foto. Ook kun je aangeven welk bedrag je bij elkaar wilt sparen. De app gaat dan de einddatum berekenen. Ook kun je bereken hoe veel sneller je spaardoel bereikt wordt met een maandelijkse storting. Elk spaardoel kun je sharen op Twitter, FaceBook, Hyves, LinkedIn of via e-mail.”

[vimeo]https://www.vimeo.com/19651643[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Inmiddels hebben we tienduizenden downloads. We hopen met deze functionaliteit meer spaarders en meer spaargeld aan te trekken.”

Wie is betrokken?

“De app is ontwikkeld in opdracht van MoneYou door ShareWire.”