Gespot

MoreApp: Maak & deel makkelijk je bedrijfsformulieren

0

Gebruik je papieren formulieren? Met MoreApp is dit niet meer nodig. Met deze app heb je namelijk op iedere locatie toegang tot ieder formulier. Het werkt offline en je kunt alle formulieren zelf eenvoudig maken. Denise Ermes, marketingmanager van MoreApp, vertelt.

Wat is het?

“Met het online platform van MoreApp kun je zelf formulieren opstellen en beheren. Je richt deze geheel naar eigen inzicht in, waarna je de formulieren upload naar MoreApp via je smartphones of tablets. Andere medewerkers en relaties kunnen de geüploade formulieren ook weer gelijk inzien via een smartphone of tablet.”

Waarom dit initiatief?

“We gebruiken met z’n allen nog ontzettend veel papier. Dat is vandaag de dag niet meer efficiënt. Daarom bestaat MoreApp. Het idee begon bij Distel Software, een maatwerkpartij. Een klant in de tuinbouw wilde graag een app om foto’s van planten te maken en hier een notitie bij zetten. Al snel ontstond het idee om hier een generieke app van te maken die voor alle bedrijven handig is.”

Hoe werkt het?

MoreApp gebruik je voor instructies, inspecties, enquêtes, urenregistraties, werkbonnen, beoordelingen, controles, inventarisaties, proefritten, huurovereenkomsten, taxaties, schademeldingen, inname en afgifte van goederen. Om een beter beeld te geven bij wat je met MoreApp kan, geef ik een voorbeeld:

Een inspecteur die gebouwen op asbest moet controleren loopt de hele dag met een dikke stapel papier. Hij moet aan het einde van de dag langs kantoor rijden om ze af te leveren. Daar moeten de formulieren overgetypt worden. Vaak is hier ook overleg nodig omdat de collega op kantoor het handschrift niet kan lezen of er een vraag niet goed is beantwoord. Nu kan de inspecteur het asbestformulier op zijn tablet invullen. De data komt meteen op kantoor aan en de klant ontvangt direct een mail met de uitkomsten van het onderzoek.

Het online platform van MoreApp is te integreren met andere systemen en beschikt over een database, user management, push-notificaties en een form builder. Met de eerste nieuwe widget kun je werkinstructies versturen. Op kantoor kun je nu formulieren vooraf invullen en naar collega’s in het veld sturen. Zij ontvangen push-notificaties op hun mobiele apparaat en zien gelijk het werk dat ze moeten doen. Met een andere widget kun je iconen toevoegen om posities op een kaart, plattegrond of foto aan te geven. Daarnaast kun je een eigen kleurenthema creëren en is de app whitelabled. Op deze manier krijgt de app helemaal de uitstraling van jouw bedrijf.”

Accepteer cookies

Wil je precies weten hoe je een formulier aanmaakt in MoreApp? Bekijk dan deze video!

Wat zijn de belangrijkste facts?

“MoreApp is opgericht in januari 2013. Op dit moment hebben we ongeveer tien nieuwe aanmeldingen per dag. Je krijgt dan een proefaccount met 100 gratis credits om je eerste formulier op te stellen en de app te testen. Meer dan 1.000 bedrijven werken al met MoreApp. In 2013 wonnen we de EuroCloud Awards en we zijn door zowel The Next Web als Web Summit uitgekozen om aanwezig te zijn als ‘one of the most promising’ startups.

MoreApp hanteert een pay-per-use prijsmodel. Het versturen van een formulier naar de database kost een credit. Credits verkopen we in de vorm van bundels. De prijzen variëren van €0,05 tot €0,35 per credit. Hiermee bespaar je 2 euro per formulier. Dit zit hem in het uitprinten, overtypen, vervoeren en de foutgevoeligheid van papieren formulieren.”

Wie is er bij betrokken?

“MoreApp begon met één commerciële kracht en één ontwikkelaar vanuit Distel Software. We zijn nu al gegroeid naar zes personen! Vier software engineers, één marketeer en één CCO. Plus twee directors: één vanuit Distel Software en één vanuit Avisi. Dit zijn de twee bedrijven die nu in de startup investeren en de medewerkers leveren. Vanaf de eerste versie van de app maken we het product beter op basis van feedback van klanten. Dit leveren we op in tweewekelijkse sprints. Klanten krijgen zo iedere twee weken weer allerlei nieuwe functionaliteiten en verbeteringen mee!

Waar we vooral trots op zijn is de form builder, die is van wereldformaat. Bedrijven kunnen binnen een uur een formulier helemaal zelf overzetten in MoreApp. Met de handige drag & drop form builder kun je alle elementen zoals een foto-, handtekening- of pinelement in het formulier slepen.”

Update maart 2015

Met partners, nog beter
MoreApp is flexibel ingericht en eenvoudig te koppelen aan systemen zoals Exact, Salesforce, Afas, Unit4 en SAP. We werken met partners die met MoreApp haar klanten nog beter bedienen. Partners benaderen ons omdat ze vraag krijgen van klanten naar een app voor digitale formulieren. Zo heeft Acto Informatisering B.V., onze partner, de Acto Formulieren App gelanceerd. De klanten van Acto werken met een ‘kloon’ van MoreApp die helemaal gerebrand is naar de eigen huisstijl. Acto is softwarespecialist voor het bouwgerelateerde segment. Voor ons zijn zij de belangrijkste partner in de installatiebranche met de grootste klanten. In die sector worden dagelijks nog veel te veel inspecties, controles, werkbonnen en verslagen op papier ingevuld.

MoreApp naar Spanje
Begin dit jaar maakten we bekend een samenwerking aan te zijn gegaan met een startup uit Barcelona, Bewitt. Ze hebben een Business Intelligence tool ontwikkeld voor en zijn onze premium technical partner voor Spanje en Spaanstalig Zuid-Amerika.