Gespot

MyMuesli: Online je eigen muesli variant samenstellen

0

Mix en bestel je eigen muesli. Een gesprek met Jasper van der Meij over MyMuesli.

Wat doet de site?

“Op mymuesli kan je je eigen persoonlijke muesli mixen, geheel afgestemd op je eigen wensen. Hou je niet van rozijnen of ben je juist gek op cranberry en chocola? Er is keuze uit 80 ingrediënten. De ingrediënten zijn biologisch en bevatten geen kleur- of smaakstoffen, smaakversterkers of toegevoegde suikers. We hebben ons laten vertellen dat er 566 miljard verschillende muesli mixen te maken zijn.”

Waarom deze site?

“Eind 2009 zijn wij, Bas Verhoogt en ik , in aanraking gekomen met mymuesli in Duitsland. Tijdens een ontbijt afspraak (in Duitsland heel gebruikelijk) in Leipzig werden we voor de keuze gesteld welke muesli we wilden, de “Apple addict” of de ”Chocolate dream”. Hierna volgde het verhaal over mymuesli. We vonden dit zo’n sterk concept dat we stappen zijn gaan nemen om het in Nederland te introduceren.

In een tijd waar er veel mogelijkheden bestaan om op internet je producten te personaliseren, vonden we dat iets alledaags als ontbijt niet kon ontbreken. Met mymuesli willen we ontbijt leuker, makkelijker én ook nog eens gezond maken door de keus aan jóu te laten. Noem het ‘het nieuwe ontbijten’.”

Hoe werkt de site?

“Het mixen van je eigen muesli begint bij het kiezen van een basis muesli. Van een volkoren of haver tot een granen of chocolade basis. Deze basis verfijn je met vruchten, noten of pitten. Hier kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Vul de koker verder met vruchten als aardbeien of abrikozen, of zelfs vijgen en physalis. Bij de noten en pitten hebben we onder andere hennep, kokos, macadamia, pekken, pistache en walnoot. Bij de extra’s vind je gummibeertjes en espressobonen met chocolade. We proberen met het aanbod van ingrediënten iedereen tevreden te kunnen stellen.

Naast de persoonlijke muesli mix hebben we ook specials. De specials worden samen met voedingsexperts samengesteld voor een specifiek doel. Wil je een ontbijt met zo min mogelijk vet of zoek je iets gezonds voor je kinderen. Verder hebben we samen met Alpro Soya een speciale mix samengesteld. In de nabije toekomst komen er specials voor actieve sporters.”

 

Wat zijn de facts?

“Voordat we officieel gelanceerd zijn, kregen we al bestellingen binnen. Zonder actief de muesli te promoten hebben mensen het zelf al gevonden! We zijn nu net een paar dagen live en hebben al tientallen bestellingen om te verwerken.

Het concept is in 2007 in Duitsland gelanceerd en daar loopt het erg goed. Net na lancering is de complete voorraad, die bedoeld was voor 2 maanden, binnen 2 weken gemixt en verstuurd! Nu is er een vaste klantenkring die hun favoriete mix vaak bestellen. Een groot deel van deze bestelling worden via de mobiele telefoon gedaan.”

Wie maakt de site?

“Bas en ik zijn MyMuesli in Nederland begonnen. Vanaf nu mogen we onszelf de muesli jongens noemen. We werken vanuit Utrecht en cowork-kantoren in Leiden en Haarlem. Samen met partners stellen wij muesli specials samen. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van regionale boeren uit zuid-oost Duitsland. De site is ontwikkeld door het team uit Duitsland.”