Gespot

MySave.nl: Geld verdienen door tijdig overstappen

0

Via MySave.nl heb je overzicht in je vaste lasten en krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden om op deze lasten te verdienen. Al je contracten staan in een duidelijk overzicht. Ook de contracten die zijn verlopen en die je hebt opgezegd, worden bewaard in een archief. Kiske de Leest vertelt.

Wat is MySave.nl?

MySave.nl stelt je in staat je lopende contracten op te zeggen, met kant-en-klare opzegbrieven, de juiste telefoonnummers en internet- en e-mail adressen van meer dan duizend organisaties. Je ontvangt automatisch een bericht wanneer je een van je contracten kunt opzeggen. Vervolgens helpt MySave.nl je in de keuze voor een nieuwe aanbieder, door de mogelijkheid te bieden leveranciers van de dienst die jij zoekt te vergelijken met elkaar. Denk hierbij aan vaste en mobiele telefonie, internet, energie en autoverzekeringen.”

Waarom dit initiatief?

“Veel van de contracten die mensen hebben afgesloten worden zonder wederopzegging telkens voor een bepaalde of onbepaalde tijd verlengd. Vaak is overstappen naar een andere aanbieder erg interessant. Deze aanbieders verlenen korting aan nieuwe klanten, maar laten hun huidige klanten het reguliere bedrag betalen. Door over te stappen op een vergelijkbare, of betere,  aanbieder, kun je dus eenvoudig geld verdienen. De website helpt je daarbij en stuurt tijdig een herinnering, wanneer een contract kan worden opgezegd. En helpt je vervolgens overstappen naar een nieuwe aanbieder als je dat wilt. Daarnaast kun je als gebruiker voorkomen dat je te lang vast blijft zitten aan een abonnement waar je eigenlijk vanaf wilt. Denk hierbij eens aan de tijdschriften die nog ongelezen op ‘de stapel’ of sterker nog, in de oud papierbak liggen.

Door een zeer beperkte hoeveelheid tijd te besteden, kun je tot € 1.000 besparen per huishouden. MySave.nl biedt een zeer eenvoudige en overzichtelijke dienst, zonder poespas en zeer bruikbaar voor wat hij moet doen: mensen overzicht bieden in hun contracten en het opzeggen en overstappen heel simpel maken.”

Hoe werkt MySave.nl?

“MySave.nl is helemaal gratis. Voor iedereen. Aanmelden kan heel snel en eenvoudig door gebruik te maken van je Facebook, Twitter, LinkedIn of Hyves account. Dat account kun je later ook weer gebruiken om in te loggen, waardoor je met één druk op de knop in je eigen MySave.nl omgeving terecht komt. In je omgeving kun je de gegevens van je contracten invoeren, waarbij je geholpen wordt door een zeer eenvoudige wizard. Hier kun je ook aangeven wanneer je een seintje wilt ontvangen, dat je het contract kunt opzeggen of overstappen naar een andere aanbieder. Bovendien kun je direct zien wat je kunt besparen op je voornaamste contracten, door je huidige contract te vergelijken met andere aanbieders.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn gestart met een beperkte pilotgroep van gebruikers, zodat deze mensen hun ervaringen, ideeën en tips direct met ons konden delen. Op basis van onze eigen ervaringen, nieuwe ideeën en de zeer waardevolle input van onze pilotgroep hebben we een tweede versie uitgerold. Deze versie kent naast enkele verbeteringen en uitbreidingen ook een nieuwe functionaliteit: MySave Professional en is bedoeld voor gebruikers die voor anderen contracten beheren, zowel professioneel, denk hierbij aan budgetcoaches, als particulier, bijvoorbeeld voor je ouders. Tijdens de pilotfase zijn we wel echt ‘live’ gegaan en in twee maanden tijd is het aantal gebruikers verdubbeld. Momenteel zijn er zo’n 500 MySave gebruikers.”

Wie is er betrokken bij MySave.nl?

“Bedenkers van MySave.nl en oprichters van Pyxida, het bedrijf achter MySave.nl, zijn Benno Spelbrink, Tjerk Venrooy en ikzelf Kiske de Leest . We zijn dit initiatief gestart vanuit onze ervaring als consument met abonnementen en het (niet) opzeggen ervan. Ieder van ons brengt zijn specifieke kennis mee voor de ontwikkeling van de website. Het is echter vooral het feit dat de website heel dichtbij ons staat, dat het mogelijk maakt om een heldere, bruikbare, maar vooral ook gratis dienst te kunnen aanbieden.”