Gespot

Nandayo: Online game community

0

Een platform waar je gratis single en multiplayer spelletjes kunt spelen en testen. Een gesprek met Jos van Leeuwen over Nandayo.

Wat doet de site?

Nandayo is een online game community met uitgebreide functies waar gebruikers single en multiplayer spellen gratis kunnen spelen. Geregistreerde gebruikers kunnen highscores, prestaties en ervaringspunten behalen, die vervolgens op hun profielpagina worden getoond. Andere features zijn het maken van vrienden en fans, feedback geven en chatten.”

Waarom deze site?

“Dankzij het GameRise platform kunnen wij gebruikers een gaming-ervaring aanbieden die nog niet eerder gezien is in de Nederlandse markt. Zo beschikt je als lid van Nandayo over een spelersniveau en kan je op verschillende manieren ervaringspunten behalen om je spelersniveau te verhogen.

Daarnaast hebben wij een uitgebreide community. Deze biedt je de mogelijkheid om een profiel aan te maken waar je prestaties en favoriete spelletjes op komen te staan. Ook kunnen je onderling berichten sturen, spelletjes beoordelen, chatten en discussiëren op het forum.

Verder werken we nauw samen met flash game ontwikkelaars. Zo worden er verschillende API’s aangeboden waarmee spelletjes kunnen worden voorzien van prestaties en highscores. Spelletjes worden onder de account van de ontwikkelaar geplaatst waardoor ze makkelijk spelletjes kunnen testen en updaten.”

Hoe werkt de site?

“Zonder registratie kunnen gebruikers onbeperkt spelletjes spelen, maar voor het opslaan van prestaties of toegang tot de chat is een account vereist. Na een korte registratie beginnen nieuwe leden op spelers niveau één. Vervolgens kunnen zij ervaringspunten verdienen met prestaties, het beoordelen van spelletjes en het geven van goede feedback. Als ze genoeg punten hebben verdient gaan ze een spelers niveau omhoog.

Voor ontwikkelaars zijn er aparte ervaringspunten. Bij hen gaat het er om hoeveel mensen hun spelletjes spelen en of hun spelletjes een goede beoordeling ontvangen. Hoe populairder het spel, hoe meer ervaringspunten een ontwikkelaar ontvangt.”

Wat zijn de facts?

“Harde cijfers zijn er nog niet aangezien Nandayo net in beta fase is gelanceerd. Op dit moment bevat de website ruim 50 leden en meer dan 5000 spelletjes. De daadwerkelijke lancering van Nandayo zal nog enkele weken op zich laten wachten. We zijn namelijk nog druk bezig met de uiteindelijke versie, waarbij we nog een aantal leuke verrassingen voor onze gebruikers in petto hebben!”

Wie maakt de site?

Nandayo is de Nederlandse partner van Nonoba en zal worden onderhouden door een klein team studenten van de Hogeschool van Amsterdam.”