Gespot

Nationale Hulpgids-app: Een passende hulp in de buurt vinden

0

De Nationale Hulpgids is een online marktplaats waar zorgvragers en zorgaanbieders elkaar kunnen vinden. Sinds kort is er nu ook een app, waardoor het vinden van een geschikte hulp nu nog makkelijker is geworden. Jolien Ruiter, Community Manager bij Nationale Hulpgids, vertelt.

Wat is het?

“De Nationale Hulpgids-app zorgt ervoor dat je nu ook op de smartphone professionele thuiszorg en begeleiding bij jou in de buurt kunt vinden. Als zorgvrager kun je jouw hulpvraag online zetten, zoeken naar geschikte hulpen en gratis met hen in contact komen. Zorgaanbieders kunnen gratis adverteren en tegen een kleine vergoeding in contact komen met zorgvragers. Door het directe contact kunnen zorgvragers snel geholpen worden.”

Waarom dit initiatief?

“De Nationale Hulpgids bestaat al sinds 2003. Op onze zorgmarktplaats hebben al meer dan 50.000 hulpen en hulpvragers elkaar gevonden. Hoewel we al een mobiele versie van de website hadden, merkten we dat gebruikers het toch fijn vinden om met één tik op het scherm bij hun advertentie te kunnen, om te kijken of er al nieuwe reacties zijn. We hebben dan ook veel positieve reacties gekregen na de lancering van de app.”

Hoe werkt het?

“Ben je op zoek naar een huishoudelijke hulp of een oppas? Je meldt je aan, formuleert je zorgvraag en zet deze online. Geef aan wat je belangrijk vindt: een niet-roker? Iemand met een rijbewijs? Een oppas die ervaring heeft met kinderen met een beperking? Op basis van deze gegevens kun je direct zoeken naar hulpen die aansluiten op jouw zorgvraag. Berichten stuur je via ons beveiligde berichtensysteem. Binnen een week heb je vaak al meerdere reacties.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In 2013 heeft de website 1.170.544 bezoeken van 519.654 mensen gehad, een groei van 30% ten opzichte van 2012. Er zijn 66.941 berichten verstuurd. De app is sinds de lancering meer dan 1.400 keer gedownload. We gaan aankomend jaar voor een nog grotere groei, aangezien de markt voor particuliere thuiszorg alleen maar groeit. Door partnerships aan te gaan met instellingen, bedrijven en gemeenten zorgen we voor een constante stroom van nieuwe hulpvragen. Dankzij de app is het nu nog makkelijker om deze hulpvragen direct op de site te zetten en zo snel aan een hulp te komen.”

Wie is er bij betrokken?

“De Nationale Hulpgids-app is een product van Persoonlijk ZorgNetwerk. Naast de Nationale Hulpgids levert Persoonlijk ZorgNetwerk bijvoorbeeld ook ePGB voor het bijhouden van de PGB-administratie en Factuurdesk voor de administratie van zorgaanbieders.”