Gespot

NationaleStagebank.nl: alle stages bij elkaar

0


NationaleStagebank.nl
is een verzamelsite waar stages van honderden werkgevers, werving- en selectiebureaus, vacaturesites en stagesites te vinden zijn. Mark Borgman, brandmanager van NationaleVacaturebank.nl vertelt.

Wat is het?

“NationaleStagebank.nl is de eerste vertical search engine in Nederland die zich speciaal richt op de stage-markt. Door het speciale zoeksysteem van de website brengt NationaleStagebank.nl de stages van honderden directe werkgevers, werving- en selectiebureaus, vacaturesites en stagesites bij elkaar. NationaleStagebank.nl biedt studenten het meest complete aanbod aan stages in Nederland. Ook voor werkgevers is de site een uitkomst. Werkgevers kunnen namelijk gratis hun stages op NationaleStagebank.nl plaatsen.”

Waarom dit initiatief?

“NationaleStagebank.nl is ontstaan vanuit de behoefte van studenten. Voor het vinden van een interessante stage moesten studenten, tot de komst van NationaleStagebank.nl, vaak veel verschillende sites afspeuren. En dat kost tijd. Juist studenten hebben, doordat ze het zoeken van een stageplek vaak uitstellen, tot op het laatste moment geen tijd om al deze verschillende sites langs te lopen.

Door de komst van NationaleStagebank.nl behoort dat tot het verleden. Via de website kunnen studenten nu heel makkelijk alle mogelijke stages in Nederland bij elkaar terugvinden. Hierdoor wordt het zoeken van stages veel makkelijker en sneller. Het plaatsen van stages voor werkgevers is gratis, waardoor het aantal stages blijft groeien en waardoor de keuze op NationaleStagebank.nl enorm wordt. Hierdoor hebben studenten meer kans op een passende stage.”

Hoe werkt het?

“Door het invullen van een trefwoord en een locatie kunnen studenten via de homepage van NationaleStagebank.nl meteen op zoek naar stages. Vervolgens krijgen ze in de zoekresultaten de titel en de eerste 5 regels van de voor hun interessante stages te zien. Als de student heeft bepaald welke stage hem of haar leuk lijkt dan, kan hij op de stage klikken. Uiteindelijk komt de student dan terecht op de website waar de stage oorspronkelijk is geplaatst en hier kan hij de volledige tekst doorlezen en eventueel solliciteren. Als de stage dan achteraf toch niet interessant blijkt te zijn, dan kan de student weer terug naar NationaleStagebank.nl voor een nieuwe zoekopdracht.”

 

Wat zijn de facts?

“Op dit moment staan er al meer dan 3.000 stages op NationaleStagebank.nl! Daarmee is het verreweg de grootste stagesite van Nederland. Omdat werkgevers vaak in mei en juni op zoek gaan naar stagiaires is de verwachting dat het aantal stages de komende weken nog hard zal groeien. Door de enorme hoeveelheid stages is de site ook erg goed vindbaar in Google. Hierdoor zal ook het aantal studenten dat de site bezoekt zeer hard gaan groeien.”

Wie is betrokken?

“Net als grote broer NationaleVacaturebank.nl is NationaleStagebank.nl onderdeel van VNU media (onder andere ook online uitgever Intermediair, Tweakers.net en Banen.nl). De coördinatie van NationaleStagebank.nl (techniek en promotie) worden vanuit NationaleVacaturebank.nl geregeld.”