Gespot

NetworkUpdater: E-mailalerts bij profielupdates van vrienden

0

NetworkUpdater houd je op de hoogte van de wijzigingen die je vrienden aanbrengen in hun profielen op Twitter en Facebook. Jeroen Bertrams, bedenker van NetworkUpdater, vertelt.

Wat is NetworkUpdater?

NetworkUpdater is een service die gebruikers van Twitter en Facebook de mogelijkheid biedt om dagelijks of wekelijks een e-mail te ontvangen met alle wijzigingen in de profielen van hun vrienden. Denk daarbij aan wijzigingen in woonplaats, werk, bio, foto of website. Met NetworkUpdater blijf je zo altijd precies op de hoogte van de wijzigingen die jouw online vrienden in hun profiel aanbrengen.”

Waarom dit initiatief?

“Een gemiddelde Twittergebruiker volgt 250 mensen en een gemiddelde Facebookgebruiker heeft 200 vrienden. Dat zijn teveel mensen om ook echt volledig te kunnen volgen. Het is dus goed mogelijk dat je bijvoorbeeld niet hebt gezien dat een vriend of vriendin verhuisd is of een nieuwe baan heeft gekregen. Met NetworkUpdater is dat verleden tijd. Je krijgt in één overzichtelijke e-mail alle veranderingen toegestuurd.”

Hoe werkt NetworkUpdater?

“Je gaat naar de site en logt daar in met je Facebook- of Twitteraccount. Registreren is daardoor niet nodig. Vervolgens krijg je een lijst met al je Twitter- of Facebookvrienden en hierin selecteer je wie je wilt volgen. Daarna kies je hoe vaak je de e-mail wilt ontvangen: dagelijks of wekelijks. Je kunt ervoor kiezen om de e-mail in rich of plain formaat ontvangen. Tot slot kun je aangeven van welke veranderingen je op de hoogte wilt worden gehouden: werk, woonplaats, foto, bio of website.”

 

Wat zijn de facts?

“Eind vorige week is de site live gegaan. Ik verwacht dat we deze week over het aantal van 1000 actieve gebruikers zullen gaan. Inmiddels monitoren we ruim 120.000 profielen. We hopen over een paar maanden enkele miljoenen accounts te volgen.”

Wie is er betrokken bij NetworkUpdater?

‘Ik, Jeroen Bertrams, ben de bedenker van het concept en ik heb Joris Leermakers erbij gehaald om de site te ontwikkelen. Hij was eerder oprichter van web-log.nl. Voor ons is het een leerzaam project. Hoewel we naast NetworkUpdater diverse andere activiteiten ondernemen (ik adviseer ondernemingen op het gebied van online marketing en social media) hopen we dat de site uitgroeit tot een belangrijke dienst die grote hoeveelheden mensen op de hoogte houdt van hun online vrienden.”