Gespot

New Day at Work: Online bedrijfssoftware op maat

0

New Day at Work maakt het mogelijk voor kleine en middelgrote bedrijven om gebruik te maken van complete online bedrijfssoftware op maat, zonder enorm te hoeven investeren. Erik Nicolai, initiatiefnemer van New Day at Work, vertelt.

Wat is het?

“Met <a title=”New Day at Work” href=”https://www.newdayatwork.com” target=”_blank”>New Day at Work</a> kan je zaken als relaties, documenten, projecten, activiteiten, uren, communicatie, offertes, facturen en nog veel meer eenvoudig online managen. De oplossing is ideaal voor MKB’ers, zoals marketingreclamebureaus of organisatieadviesbureaus, die beter inzicht willen in hoe het geheel van eerste klantcontact tot en met eindfactuur op elkaar aansluit. Met New Day at Work zijn alle zaken in dit geheel volledig geïntegreerd.”

<a href=”https://www.frankwatching.com/app/uploads/2012/05/New-Day-at-Work-Erik-Nicolai.png”><img class=”aligncenter size-large wp-image-214967″ alt=”New Day at Work” src=”https://www.frankwatching.com/app/uploads/2012/05/New-Day-at-Work-Erik-Nicolai-595×335.png” width=”595″ height=”335″ /></a>

Waarom dit initiatief?

“De voedingsbodem voor het ontwikkelen van efficiënte en slimme bedrijfssoftware lag in de eigen behoefte van New Day at Work, door de frustratie van niet werkende dure bedrijfssoftware. Jarenlang hebben we deze frustratie gevoeld en het zoeken naar de juiste informatie in allerlei systemen belemmerde ons in het werk. Onze uitdaging was om een eigen product te ontwikkelen dat het werken leuker en eenvoudiger maakt. We komen bij steeds meer ondernemers over de vloer die het aanspreekt, software die overal en altijd beschikbaar is via het web en net zo makkelijk werkt als inloggen op een Gmail-account. Willen ze eenvoudige urenregistratie of facturatie, dan kunnen ze bij ons terecht. Willen ze meer, dan zijn wij ook de volgende stap.

We worden vaak vergeleken met een Google Apps of Podio, leveranciers van online software. We zien alleen dat het vaak weer losse tools zijn die elk maar een deelaspect van je bedrijfsproces online brengt. Wij ondersteunen met onze bedrijfssoftware in de cloud de gehele bedrijfsvoering. Dat is wat ons uniek maakt en waarin wij onderscheiden van cloud-dienstverleners als Google Apps of Podio.”

Hoe werkt het?

“Het is een nieuwe manier van werken voor bedrijven. Iedere medewerker heeft een persoonlijke login, waarmee hij inlogt op zijn of haar persoonlijke online werkplek. Niet te verwarren met online desktop oplossingen. Binnen deze online werkplek koppelt New Day at Work zaken als online editors, chat en e-mail direct met alle bedrijfsprocessen, vanaf het eerste klantcontact tot en met eindfactuur. Hiermee onderscheidt New Day at Work zich. Wij noemen ons product dan ook een all-in-one systeem met complete integratie. Documenten zijn bijvoorbeeld direct gekoppeld met communicatie, klanten en projecten. De oplossing, in feite een zakelijke app, werkt in de cloud, via internet dus.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“New Day at Work is sinds januari beschikbaar voor ieder MKB-bedrijf. Steeds meer en meer bedrijven maken op dit moment gebruik van New Day at Work. Momenteel zijn we hard bezig met het ontwikkelen van onze eigen document synchronisatie, zodat documenten zowel on- als offline altijd up-to-date zijn. Sinds kort integreren we e-mail met Exchange Online van Office 365.

Het innovatieve aan ons product is dat je zelf je eigen bedrijfssoftware op maat kan maken. Hiervoor betaal je geen duizenden euro’s, maar €30,- per gebruiker per maand. Ideaal dus voor startups die geen grote investering willen doen of bedrijven die de kosten voor IT-beheer in eigen hand willen houden. Een groot contrast tussen de perceptie van veel ondernemers dat bedrijfssoftware op maat duizenden euro’s moet kosten. Daarnaast hanteren wij een drie maanden ‘niet goed, geld terug’-garantie, als onze oplossing niet tot het gewenste resultaat leidt. We zien dit nog té weinig in software land.”

Wie is er bij betrokken?

“We hebben een kantoor in Oekraïne en in Bunschoten. De ontwikkeling vindt plaats in Oekraïne en vervolgens wordt het product grafisch vormgegeven in Bunschoten. De developers in het ontwikkelteam in Oekraïne zijn hooggeschoold en leveren kwaliteit. Ze maken echt onderdeel uit van ons team. In Bunschoten doen we alles aan de voorkant en zijn we volledig gefocust op het interactieve design en de gebruiksvriendelijkheid van het product. We willen met <a title=”New Day at Work” href=”https://www.newdayatwork.com” target=”_blank”>New Day at Work</a> dé online werkplek van de toekomst worden.”
<h2>Update 16-01-2012</h2>
“In 2012 hebben we onze software bij de eerste 50 klanten uitgerold. Op deze manier hebben wij ons product gevalideerd. Hierbij hebben we gemerkt dat het snel en betaalbaar leveren van een online werkplek op maat onze grote kracht is. Voor een bedrag van € 595 leveren we bedrijfssoftware op maat in de vorm van een online werkplek. Ook wordt de online werkplek constant uitgebreid. Wij hebben onder andere het design nog meer aanpast op Windows 8 en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn een eigen ontwikkelde “Dropbox” voor bedrijven en de integratie met e-mail. Ook zijn we New Day at Work beschikbaar aan het maken voor Smartphones en Tablets door middel van HTML 5.

De echte groei verwachten wij in 2013 via diverse partnerkanalen. Hierbij zien we veel interesse van traditionele resellers en andere type partijen zoals Hostnet en KPN. Het resultaat hiervan is dat we in 2013 de online werkplek gaan leveren aan partijen als Hostnet, die het vervolgens weer aan hun klanten leveren. Wereldwijd zijn er momenteel nog 200 andere ‘distributeurs zoals Hostnet en KPN. Begin 2013 zal de online werkplek van New Day at Work op een wereldwijd evenement in Las Vegas aan deze 200 partijen worden gepresenteerd. Ook zijn we geselecteerd als finalist voor The Next Entrepreneur 2012.”