Gespot

Nibbler: Gratis zelf je website testen

0

Logo NibblerNibbler is een tool die gratis en eenvoudig websites test. Aan de hand van een testrapport kun je zien hoe jouw site scoort op verschillende vlakken en daarnaast kun je de score van jouw site vergelijken met die van anderen. David Ball, betrokken bij de ontwikkeling van Nibbler, vertelt.

Wat is Nibbler?

Nibbler is een handige tool om je website mee te testen. De tool bekijkt dingen als de toegankelijkheid en de content van je website, de W3C-score en social sharing voor iedere pagina. Ook vind Nibbler links die niet werken en geeft hij jouw site een score tussen de 0 en 10. Gebruikers kunnen daarnaast leuke badges verzamelen.”

Waarom dit initiatief?

“Al jaren houden we ons bezig met het testen van websites en het ontwikkelen van tools daarvoor. Zo hebben we ook een tool genaamd Sitebeam ontwikkeld, die gebruikers helpt om problemen met hun site te vinden en hun site te verbeteren. We hebben Nibbler gemaakt omdat er we een plaats wilden creëren waar webdesigners konden opscheppen over de door hen behaalde score. Nibbler is gratis en sneller dan Sitebeam, dus de tool test wel minder pagina’s. Nibbler biedt gebruikers de gelegenheid om een profiel te bouwen van alle websites die ze gemaakt hebben, om ze vervolgens trots te kunnen presenteren aan de rest van de wereld.”

Hoe werkt Nibbler?

“Om te beginnen voer je het adres van je website in op de homepagina van Nibbler. Binnen een paar seconden start dan de test. Vervolgens kun je alles dat we ontdekt hebben over je site teruglezen in een makkelijk, overzichtelijk rapport waarop je kunt inzoomen voor meer, gedetailleerdere informatie. Ook krijg je te zien welke plaats je website inneemt op ons leaderbord. Als je een geregistreerd lid bent kun je websites claimen en ze toevoegen aan je eigen public profile.”

 

Wat zijn de facts?

“Nibbler is twee jaar geleden ontwikkeld als een gratis, light-versie van Sitebeam, wat groeide in populariteit. Afgelopen september hebben we een nieuwe sociale versie gelanceerd. Deze biedt ingelogde gebruikers de mogelijkheid om websites te claimen op hun public profile. Daarnaast kunnen ze coole badges verzamelen met leuke dingen die we ontdekten op hun website.”

Wie is er betrokken bij Nibbler?

Nibbler is ontwikkeld als een teamproject door Silktide in Derby, Engeland.”