Gespot

Nieuwsbrief 2.0: Lezen en beleven

0


Nieuwsbrief 2.0
maakt een eind aan het passieve plaatje praatje. Vanaf nu klik je actief door je nieuwsbrief vol inspiratie, motivatie en interactie. Hans Carree, creatief directeur Carree visuele & interactieve communicatie, over Nieuwsbrief 2.0.

Wat is het?

“In een tijd waar consumenten de mogelijkheid hebben om 24/7 over informatie te beschikken én te delen, is de wijze waarop deze informatie wordt aangeboden van wezenlijk belang. Lezen alleen is niet meer voldoende, je wil het beleven; statische tekst en beeld triggert niet meer, je wil dynamiek, animaties, muziek en film. De consument van nu is op zoek naar inspiratie, motivatie en interactie. Nieuwsbrief 2.0 sluit naadloos aan op deze wensen.

Nieuwsbrief 2.0 is een doordachte applicatie waarmee snel en dus kosten efficiënt een nieuwsbrief kan worden gerealiseerd die is voorzien van nieuwe media als film, geluid, muziek en animatie. Passief scrollen wordt vervangen door actief klikken en traditionele communicatie maakt plaats voor online storytelling en belevingscommunicatie. De nieuwsbrief kan, naast thuis achter de computer, ook onderweg op de diverse Android tablets worden gelezen. Nieuwsbrief 2.0 maakt een einde aan het stoffige eendimensionale imago van de nieuwsbrief en geeft het medium zijn actieve rol in de totale marketing communicatie strategie terug.”

Waarom dit initiatief?

“Communicatie is veranderd en als producent van interactieve magazines constateren we dat de huidige nieuwsbrief niet meer aansluit op hedendaagse communicatie. Daarnaast kregen we steeds vaker de vraag: kunnen we niet een stukje van een interactief magazine inzetten als nieuwsbrief? Met name door de opbouw van deze applicatie en de benodigde productietijd is dit niet mogelijk. Een nieuwsbrief is tenslotte een medium wat snel en kosten efficiënt geproduceerd moet kunnen worden. Met dit in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met als resultaat Nieuwsbrief 2.0.”

Hoe werkt het?

“Nieuwsbrief 2.0 bestaat uit twee delen; het framework en de pre designed templates. In het framework zijn onder andere de hoofdnavigatie, de doorstuur mogelijkheid, abonneerfunctie en social media links geprogrammeerd en worden statistieken over bezoek gegenereerd. Het framework kan, naar keuze, worden voorzien van diverse pre designed templates. De templates worden per uitgave voorzien van een nieuwe uitstraling. De totale productietijd bedraagt, afhankelijk van de uitvoering, twee tot vijf dagen.”

https://www.youtube.com/watch?v=wrczB0MEgHo amp;feature=player_embedded

Wat zijn de facts?

“Nieuwsbrief 2.0 is, na een ontwikkel en testfase, sinds een paar weken klaar voor productie. Echte cijfers ontbreken nog. Vanuit onze ervaring met interactieve magazines verwachten we zeker in bezoek tijd, de tijd dat afzender en ontvanger op één lijn zitten, aanzienlijk hogere cijfers ten opzichte van de oude nieuwsbrief.”

Wie is betrokken?

Nieuwsbrief 2.0 is bedacht en ontwikkeld door Carree visuele en interactieve communicatie. Aan de testfase hebben veel van onze klanten hun medewerking verleend.”