Gespot

Nightswapping: Wereldwijd gratis overnachten bij locals

0

Door je eigen woning aan anderen aan te bieden, kun je bij andere aanbieders nachten boeken. Dat kan bij Nightswapping. Sarah Leyman, Market Manager Benelux en Scandinavië van Cosmopolit Home, vertelt.

Wat is het?

"Het concept Nightswapping is gebaseerd op 'nachtenruil'. We bieden een collaboratief platform aan waardoor particuliere reizigers nu gratis kunnen overnachten, en dit over de hele wereld! De leden van Cosmopolit Home kunnen door het plaatsen van hun eigen woning (logeerkamer of volledige woning) op de website, logeren bij de andere leden thuis. Door deze sociale manier van reizen krijg je ook tips van de 'locals' mee. Naast 'nachtenruil' bieden we ook de mogelijkheid om nachten te kopen. Zo kunnen ook de mensen die geen slaapplaats kunnen aanbieden via ons platform reizen op een sociale, voordelige en toffe manier."

Waarom dit initiatief?

"Couchsurfing, AirBnB, huizenwissel… het is duidelijk dat we behoefte hebben aan nieuwe manieren van reizen. Nightswapping is gecreëerd als een echt antwoord op de behoeften van de reizigers, namelijk: goedkoop, flexibel, veilig en met hetzelfde comfort als thuis."

Hoe werkt het?

"Het werkt eenvoudig. Je plaatst je woning op de website. Vervolgens verwelkom je leden bij je thuis om nachten te ontvangen. Deze nachten gebruik je dan om gratis te verblijven bij onze leden die verspreid over de hele wereld wonen. Wie zelf geen woning aan te bieden heeft, kan nachten kopen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We zijn een groeiende start-up met dagelijks 10.000 bezoekers op de website. Inmiddels zijn er al meer dan 6000 aangesloten woningen. Dat deze onderneming geen lachertje is, blijkt wel uit ons lanceringsbudget, namelijk: 1,500 000 euro. Het bekendmaken van het concept is een echte 'challenge', maar door de dagelijkse positieve reacties blijven we groeien!"

Wie is er bij betrokken?

"De oprichter van dit project is Serge Durivavig, mede-oprichten en ex-directeur van Smartbox. Onze directeur Marketing en ontwikkeling is oprichter van de start-up 'Cadeau malin'. Dagelijks werken we met 50 mensen aan de groei van het concept."

Bron:   Nightswapping