Gespot

Nmobile: Interactieve sms communicatie

0

Stemmen op je favoriet van So You Think You Can Dance. Een gesprek met Wietze de Vries over Nmobile.

Wat doet de applicatie?

“Nmobile is de eerste selfservice dienst voor interactieve sms communicatie, zoals het stemmen, enquêteren, vragen stellen en chatten via sms. Het gebruik is veelzijdig: zo kun je het publiek een stem laten uitbrengen op een favoriet tijdens een wedstrijd (net als bij Popstars en So You Think You Can Dance), maar ook deelnemers aan een workshop  stellingen laten beantwoorden en de uitkomsten direct presenteren op een scherm. Daarnaast kun je bezoekers van een beurs of feest de gelegenheid bieden te chatten via een groot scherm

Het unieke is de selfservice. Het gebruik wijst zich vanzelf.  Er is geen technische kennis voor nodig en het is niet nodig software te installeren. Voordelen van het direct communiceren via sms zijn: snel, leuk, laagdrempelig, nauwkeurig, individueel en anoniem.”

Waarom deze applicatie?

“Het idee is ontstaan tijdens een managementworkshop in een fusietraject van 2 bedrijven.  Alle marketeers werden gevraagd hierbij aanwezig te zijn en de sessie werd geleid door de commercieel  directeuren van bedrijf A (mijn bedrijf) en B.
Beide hadden zij een bepaald idee hoe we met de organisatie verder moesten. De medewerkers werden gevraagd via een geeltje een stem uit te brengen op idee A of idee B.

Ik ging voor het beste idee. Maar toen ik mijn geeltje in het vak van de tegenpartij (commercieel directeur B) postte, werd  me dit wel kwalijk genomen (politiek gezien niet het gewenste gedrag). Daarom ging ik nadenken over een oplossing voor dit soort situaties en kwam al snel op de gedachte om mensen via sms te laten stemmen. Immers, je mobiel heb je altijd bij de hand.
Tot ik er achter kwam wat er allemaal geregeld moest worden en wat de kosten hiervan waren. Dat moest dus goedkoper en eenvoudiger kunnen. En zo is Nmobile ontstaan.”

Hoe werkt de applicatie?

“Maak een gratis account aan. Maak je keuze uit het type project en maak deze aan. Van te voren is het natuurlijk handig om je vragen te bedenken of het lijstje met deelnemers waarop gestemd kan worden, klaar te hebben.  Voer de vragen en antwoorden in en upload desgewenst je logo.  Automatisch wordt een powerpoint en een html presentatie gegenereerd waarin de instructies staan voor de presentator en het publiek of de deelnemers.

Vraag bezoekers of deelnemers hun mobiel te pakken en de antwoorden te smsen naar een speciaal  nummer met shortcode.  Na ongeveer 2 minuten zijn alle smsjes verwerkt en kunt u naar de online resultaten pagina gaan en deze met uw publiek bespreken of de winnaar uitroepen.”

 

Wat zijn de facts?

“Nmobile is tot nu toe buiten beeld gebleven van het grote publiek. In ons geval is onbekend echter niet onbemind want we hebben al vele bedrijven als klant. Rijkswaterstaat, Menzis, Cascadis Congres, OnWings Festival  en vele anderen hebben al kennis gemaakt met Nmobile. Na de eerste kennismaking willen bedrijven vaker de producten van Nmobile inzetten en daarom bieden we de mogelijkheid voor een maatwerk oplossing met jaarabonnement.”

Wie maakt de applicatie?

“We zitten in Haren waar Gideon Hummel het aanspreekpunt is  van NMobile. Hij weet alle ins en outs van de Mobiele Marketing Applicatie. Daarnaast zit Henk Jan Wils die de Technisch architect van NMobile is. Henk Jan bewaakt de processen en is verantwoordelijk voor de technische aspecten van de website. Ikzelf ben niet op kantoor, maar veel onderweg en ben de geestelijk vader van Nmobile. Ik ben verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, marketing en sales.”