Gespot

NOC*NSF: De Olympische Spelen in Vancouver

0

Wil je alles weten over de Olympische Spelen? Een gesprek met Marlien de Roo van Tam Tam over de site NOC*NSF.

Wat doet de site?

“De NOC*NSF site is een platform voor iedereen die de Olympische gedachte en het Nederlands team in Vancouver een warm hart toedraagt. Het heeft drie primaire doelen: het direct in contact laten treden van de sporters en fans van het Nederlands Olympisch team, het Holland Heineken House (in Bejing 50.000 bezoekers) in de spotlight en het Olympisch gedachtegoed verspreiden.

De actualiteit van de site is 99% op basis van co-creatie. Je draagt bij aan de inhoud van de site door middel van: Twitter / Youtube,Flickr en Hyves. Naast bezoekers participeert NOC*NSF zelf ook aan de site en gebruikt hiervoor dezelfde middelen om content te plaatsen. Afhankelijk van de plek in de site, worden sporters en NOC*NSF specifiek gevolgd. Binnenkort start er ook een uitgebreide Hyve waar de verschillende content ook cross-platform wordt doorgeplaatst.”

Waarom deze site?

“De uitgangspunten van de site waren dat we in een korte doorlooptijd (binnen 4 weken huidige versie live!) een platform maakten dat unieke, relevante en inspirerende inhoud in zich heeft en geen kopie wordt van bestaande sites als bijvoorbeeld bij de NOS. Daarnaast wilden we slim gebruik maken van de mogelijkheden die het huidige internet biedt. Dus niet iets zelf ontwikkelen wat je (vrijwel) gratis kan gebruiken zoals Twitter, Youtube, Flickr  
gebruik meerdere kanalen gelijktijdig naast elkaar en breng content en interactie op de plek waar de mensen het willen. En 1 code die alle supporters, sporters, redactie, begeleiders, content, socials verbindt: #os2010.

Hoe werkt de site?

“Als je op Twitter, Youtube of Flickr iets tagged met #os2010 komt dit automatisch op de site. De site maakt een onderscheid tussen NOC*NSF zelf en toont die in de oranje vlakken en de user generated content met witte achtergrond.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“
Binnenkort start NOC*NSF een radio/Televisie/Abri en online campagne om de site onder het publiek te promoten. Een van de campagnes gaat een prijs zijn: Een Golden Clinic met de Olympische sporters zelf (uiteraard na de spelen). Je doet automatisch mee aan de prijsvraag, als je de tag #os2010 twittert.”

Wie maakt de site?

“Het full service internetbureau Tam Tam heeft de NOC*NSF site gerealiseerd en de Amazon cloud hosting (voor schaalbaarheid) verzorgd. Tot en met het einde van de spelen, staat een team standby voor uitbreidingen en nieuwe ontwikkelingen. Tot de spelen wordt de site in meerdere releases uitgebreid. Er is gekozen van cycli van 2 weken: concept / ontwerp / bouw / testen en live gang. Hierdoor  stond de eerste versie na 2 weken live.”