Gespot

Nomadi: Ontdek, creëer & deel reisroutes

0

Volg routes en paden rond de hele wereld, verrijkt met foto’s, geluiden en video. Vind eenvoudig interessante lokale verhalen en geschiedenis met het “Here & Now”-feature. Creëer & deel je eigen routes met de Citynomadi-gemeenschap. Merja Taipaleenmäki, CEO van Citynomadi, vertelt.

Wat is Nomadi?

Citynomadi is een bedrijf uit Tampere (Finland) dat locatiegerichte diensten aanbiedt voor smartphone & tablet. Met onze app Nomadi kun je lokale diensten en hun interessante achtergrondverhalen verkennen. Ook kun je precies die plaatselijke informatie en evenementen vinden waarin jij geïnteresseerd bent. Je kunt door routes browsen op onderwerp, specifieke interesse, of locatie. Een van Nomadi’s kenmerken is een steeds actuele evenementenmap, waarin plek en info samenkomen. Hier kun je het evenement bijvoorbeeld een week van tevoren presenteren. Op dit moment is Nomadi in het Engels, maar het is eenvoudig om Nomadi te lokaliseren.”

 

Waarom dit initiatief?

“Met Nomadi kun je de hele reisroute, inclusief kaarten, van tevoren downloaden. Daardoor kun je deze dienst ook gebruiken op plaatsen waar geen betrouwbare verbinding is of in het buitenland. Je kunt dan nog steeds je positie op de kaart zien via GPS, zelfs als je geen verbinding hebt. Je kunt met Nomadi ook je eigen routes creëren en met onze tuner kun je makkelijk je eerder gecreëerde route afstemmen op je thuiscomputer. Citynomadi is een sociaal netwerk. Het brengt mensen samen die geïnteresseerd zijn in in reizen en ontdekken. De gemeenschap krijgt de beschikking over vele routes met verschillende thema’s. Gebruikers creëren hun eigen routes en delen deze met andere gebruikers. Binnen de gemeenschap kunnen gebruikers ook deelnemen aan discussies over elke route.”

Hoe werkt Nomadi?

“Je kunt de Nomadi-app gratis op je smartphone of tablet downloaden via Google Play, de Nokia Store, de App Store of onze website. Zoek van tevoren routes voor je bestemming of gebruik Nomadi’s “Here & Now”-feature om te zien of er routes dicht bij jou beschikbaar zijn. Smartphone-gebruikers kunnen Nomadi gebruiken om kant-en-klare routes en POI’s (points of interest) te volgen. In POI’s kunnen tekst, afbeeldingen en foto’s, audio en video worden gepresenteerd.

Nomadi kan als app op je smartphone of tablet worden geïnstalleerd, maar je kunt het ook via je browser gebruiken. Het werkt dan met behulp van een constante verbinding. Het gebruik van de Nomadi-viewer is eenvoudig: eenmaal geactiveerd, nadat je de naam of coördinaten van je bestemming hebt ingevoerd, volg je gewoon de route. Als je stopt op de ‘Points of Interest’ kun je de bijbehorende mediacontent bekijken. Er is tevens de mogelijkheid om de POI’s in realtime bij te werken met extra informatie zoals lokale gebeurtenissen, dienstregelingen en programma’s.”

 

Wat zijn de facts?

“Het cumulatieve aantal gebruikers sinds 2009 van onze web- en mobiele diensten is ongeveer 500.000. Onze meest populaire ‘event map’ is de Turku-Capital of Culture 2011 event map, die 30.000 views heeft gehad. We hebben ons in eerste instantie op onze thuismarkt gericht en dit jaar zijn we van plan om ons bereik te vergroten en de internationale markt te betreden.”

Wie is er betrokken bij Nomadi?

Citynomadi Ltd in Tampere (Finland) is opgericht door de drie huidige eigenaren: de software enigineers Kalle Koljander en Sami Karhumäki en mijzelf, CEO Merja Taipaleenmäki.”