Gespot

Nosh: Beoordeel gerechten in een restaurant

0

Nosh is een gratis iPhone en Android app, waarmee je gerechten op de menukaart van een restaurant kunt ‘reviewen’ en een beoordeling kunt geven. Amerikaan Craig Walker, oprichter & CEO van Firespotter Labs, vertelt.

Wat is Nosh?

“Nosh is een gratis iPhone en Android app, waarmee gebruikers de menukaart van restaurants kunnen beoordelen, reviewen en daarnaast foto’s van gerechten met vrienden en volgers kunnen delen. We willen klanten van restaurants een tool geven die niet alleen makkelijk in gebruik is, maar ook helpt om goed geïnformeerde beslissingen te nemen over het kiezen van een restaurant en gerechten van de menukaart.”

Waarom dit initiatief?

“Nosh tilt restaurantaanbevelingen naar een hoger niveau, door de review van een restaurant aan te vullen met het beoordelen van individuele gerechten op de menukaart. Ons doel is de dinerervaring voor zowel de klanten als de restauranteigenaren te verbeteren. We helpen mensen het beste gerecht te kiezen, maar uiteindelijk hopen we die feedback te kunnen gebruiken om restaurants te helpen.”

Hoe werkt Nosh?

“Nosh is een leuke manier om te delen wat je eet en om te ontdekken wat er lekker is op de kaart van het restaurant waar je gaat eten. Met Nosh kun je gerechten via je iPhone of Androidtelefoon reviewen en een beoordeling geven. Uiteindelijk draait het om het eten, niet? Nosh gebruikers kunnen zien wat de meest populaire items op de menukaart zijn en komen er zo snel achter ‘wat goed is hier’ en wat ze vooral niet moeten proberen. Je kunt als gebruiker Noshes zien van restaurants in je omgeving, van ‘featured users’ en de meest recente Noshes van alle gebruikers in real time. Je kunt je eigen huis als restaurant toevoegen en je eigen kookkwaliteiten showen aan je vrienden en volgers. Zij kunnen jouw gerechten beoordelen. Je eigen huis kun je markeren als ‘privé’ zodat je adresinformatie niet vindbaar is. Daarnaast hebben we een widget die je op je website kunt plaatsen.”

[vimeo]https://vimeo.com/26341323[/vimeo]

Wat zijn de facts?

Nosh is op 14 juli 2011 in de VS gelanceerd. We hebben meer dan 12 miljoen items klaargezet in de app, wat het beoordelen en reviewen van gerechten erg makkelijk maakt. Daarnaast hebben we meer dan 1 miljoen ‘dish ratings’ sinds onze lancering drie maanden geleden. We zijn daarnaast geïntegreerd met Google Places, zodat ook internationale restaurants mee kunnen doen. Hoewel we onze cijfers niet delen, zijn we erg gelukkig met het aantal bezoekers dat we hebben mogen verwelkomen. We blijven de komende tijd nieuwe en interessante functionaliteiten toevoegen.”

Wie is er betrokken bij Nosh?

“Nosh is gecreëerd door Firespotter Labs, een team dat bedrijven creëert en producten een versnelde start geeft, gestart door mijzelf, Craig Walker (oprichter van Google Voice). We zijn een team van ex-Googlers, gepassioneerd over het innoveren van grote, verouderde industrieën, door web- en mobiele applicaties. We focussen momenteel op twee branches; telecom en de food- & horecabranche, waar Nosh een onderdeel van is.”