Gespot

NU.nl app: Het laatste nieuws het eerst op je mobiel

0

Nu.nl gaat voor een optimale nieuwsbeleving op alle mobiele devices. Dus ook een Nokia OVI app en een voor de Windows Phone 7. In gesprek met Roel Engel.

Wat is het?

“De Nokia OVI app en de Windows Phone 7 app van NU.nl zorgen voor een optimale ervaring als het gaat om nieuws lezen. Hiernaast vind je ook zaken als Weer, Verkeer, Live Standen, Comics en een TVgids terug in de apps.”

Waarom dit initiatief?

“Sanoma gelooft in apps en in de resultaten zien wij ook dat apps voor intensiever gebruik zorgen dan mobiele sites. Met NU.nl hebben we de ambitie om elk significant mobiel platform aan te boren. Zo draaien we nu op Apple iPhone, Apple iPad, Google Android, Nokia OVI en Windows Phone 7. Aan dit lijstje zullen we spoedig RIM Blackberry toevoegen.NU.nl wil op elk platform een zo optimale nieuwsbeleving aanbieden.”

Hoe werkt het?

“De apps werken ongeveer hetzelfde als de iPhone en Android apps van NU.nl. Een leuke bijkomstigheid van de Windows Phone 7 app is dat we in de navigatie ons aan de standaarden van dit platform hebben gehouden. In de app vind je daarom de zogenaamde panoramaviews terug.”

 

Wat zijn de facts?

“De apps staan pas net live dus echte resultaten zijn er nog niet. Wel leuk om te melden is dat we met de Nokia OVI app in 1 week al 6.000 downloads wisten te realiseren. Dit was nog voordat het persbericht er uit was.”

Wie is betrokken?

“NU.nl werkt voor zijn mobiele propositie samen met onder andere Peperzaken. Deze twee apps heeft Peperzaken in samenwerking met Itis gerealiseerd.”