Gespot

NU.nl iPad app: Meer beeld en video

0

Snel en overzichtelijk nieuws krijgen op je iPad. Een gesprek met Roel Engel, productmanager NU.nl over de NU.nl iPad app.

Wat doet de applicatie?

“De applicatie combineert de gebruikersvriendelijkheid van de iPad met de snelheid en overzichtelijkheid van NU.nl. Met NU.nl en zijn extensies als bouwstenen hebben we een applicatie neergezet waar diverse elementen nog beter naar voren komen dan online. Zo ligt er een extra focus op video, foto slideshows, columns en Twitter.”

Waarom deze applicatie?

“De keuze voor de iPad ligt binnen onze multimediale strategie. Op online (pc), mobiel en digital outdoor is NU.nl de grootste speler en een nieuw kanaal als tablet (waaronder de iPad) wordt erg serieus genomen.”

Hoe werkt de applicatie?

“De App opent op een overzichtelijke Voorpagina. Hier staat bovenin een carrousel waar divers beeld voorbij komt. Hier wisselen belangrijk nieuws, foto slideshows, historische en user generated foto slideshows elkaar af. Ook is er ruimte voor advertenties. Daaronder vind je het laatste nieuws van NU.nl gerubriceerd zoals de gebruiker gewend is. Je kan door middel van de laatste headlines het nieuws tekstueel tot zich nemen of kiezen voor het NU24 videojournaal. Dit zijn videoblokken van ieder 1 minuut per rubriek.

Naast nieuws consumeren ligt de focus op interactie met sociale netwerken als Twitter of NUjij. En natuurlijk zijn er de handige elementen als de Tv-gids, weer, verkeer en beurskoersen.”

 

Wat zijn de facts?

“De eerste vier dagen vanaf de launch heeft de NU iPad App 20.000 downloads en 800.000 pageviews gerealiseerd. De app is gratis te downloaden, dit is een logische keuze die past bij de merkstrategie van NU.nl.”

Wie maakt de applicatie?

“Het concept voor de NU.nl iPad app maken we in eigen huis, de vormgeving en applicatie laten we bouwen door derden.”