Gespot

NUzakelijk-app: Belangrijkste zakelijke nieuws

0

Al het nieuws van NUzakelijk.nl, de businesssite van NU.nl, is vanaf nu ook te volgen in een overzichtelijke app voor iPhone en Android. In één oogopslag zie je wat er toe doet op zakelijk vlak. Martin Hersman, Manager Zakelijk & Finance bij Sanoma Media, vertelt over de app.

Wat is de NUzakelijk-app?

“De applicatie bundelt het belangrijkste zakelijke nieuws in één overzicht. Het net binnengekomen nieuws komt bovenin een tickertape voorbij, terwijl een apart tabblad je uitgebreide informatie over de beurskoersen laat zien. Het is mogelijk om vanuit de NUzakelijk-app artikelen in een favorietenlijst te zetten. Hierdoor zijn ze makkelijker terug te vinden en ook zonder internetverbinding te lezen. Heb je een artikel tussen je favorieten nog niet gelezen, dan toont het app-icoon op je beginscherm een badge om je hier aan te herinneren. Je kunt daarnaast nieuws delen via Twitter, Linkedin, Facebook en e-mail.”

Waarom dit initiatief?

“Er is veel behoefte aan een helder overzicht van het laatste zakelijke nieuws. We richten ons op ondernemende mensen, van young professionals tot de beslissers. Deze groep consumeert steeds vaker nieuws via de mobiele telefoon en wil elk moment van de dag – en nacht – snel op de hoogte zijn. Met deze app kan dat.”

Hoe werkt de NUzakelijk-app?

“Uit onderzoek onder 70.000 personen kwam naar voren welke functionaliteiten gebruikers het liefst zouden zien. De meest gevraagde unieke functies, zoals het bewaren van favoriete artikelen, een ticker-tape met net verschenen nieuws en vergroten en verkleinen van de tekst, zijn direct toegevoegd. Ook beschikt de app voor iPhone en Android over een naadloze deelfunctionaliteit voor diverse social media-diensten.”

 

Wat zijn de facts?

“De opmars van de mobiele lezer leidde er bij NU.nl al toe dat meer dan de helft van het aantal pageviews afkomstig is van smartphones. Diensten als Twitter, Facebook en LinkedIn spelen ondertussen een steeds grotere rol bij het bereiken en betrekken van lezers. De nieuwe app is helemaal met dit doel gemaakt.”

Wie is er betrokken bij de NUzakelijk app?

“De app is door het Mobile Development team bij Sanoma Media The Netherlands bedacht en uitgewerkt en uiteindelijk door het Mobile Applications Development Centre van Sanoma in Budapest, gebouwd.”