Gespot

Ondertussen.nl: Beleefwereld van tieners in beeld

0


Ondertussen.nl
brengt de wereld van tieners dagelijks in beeld. Bezoekers kunnen via Open ID inloggen met hun Hyves profiel of een profiel aanmaken bij Ondertussen.nl. Hier kunnen zij hun interesses aangeven, zodat content op maat kan worden aangeboden. In gesprek met David Barens, oprichter en partner van ondertussen.nl.

Wat is het?

“Ondertussen.nl is een nieuws- en actualiteitensite voor, over en door tieners. Bezoekers kunnen via Open ID inloggen met hun Hyves profiel of een profiel aanmaken bij Ondertussen.nl. In het profiel kunnen bezoekers aangeven waar hun interesses liggen zodat content getailored kan worden aangeboden. Alle berichten worden geschreven door een eigen redactie die de berichten brengen in een vorm die jongeren aanspreekt: beknopte berichten, waarin beeld een belangrijke rol speelt. Zoveel als mogelijk volgt de redactie het ‘duidingsmantra’: Wat, Waar, Waarom daar en Wat vind jij ervan?”

Waarom dit initiatief?

“Tieners vallen vaak tussen wal en schip ten aanzien van nieuwsvoorziening. Voor kinderen en volwassenen is er genoeg, voor tieners te weinig. En al helemaal niet in een vorm (beeld en content) die ze aanspreekt. Tegelijkertijd constateerden we dat veel publieke partijen moeite hebben met het bereiken van jongeren met voorlichtingsinformatie. Ondertussen.nl koppelt voorlichting over leefstijl onderwerpen van de landelijke kennisinstituten als het Nibud, Rutgers Nisso, SOA Aids, Stivoro, Trimbos Instituut, het Voedingscentrum en GGD Amsterdam structureel aan nieuwsberichten die hierover gaan. Zo wordt voorlichting uitsluitend op relevante momenten aangeboden.”

Hoe werkt het?

“De basis is een nieuwssite, met onderwerpen die met name voor tieners relevant zijn. Door in te loggen kunnen bezoekers hun persoonlijke nieuwspagina op basis van interesse samenstellen. Zo krijgen bezoekers nieuws op maat. Artikelen over onderwerpen  zoals seks, drugs, alcohol, bewegen, geld, roken, voeding, mentaal welzijn en gezondheid worden verrijkt met publieke voorlichting over het onderwerp. Het doel is om tieners actief te betrekken bij het nieuws; berichten kunnen worden gedeeld en op alle berichten kan worden gereageerd. De content is zowel beschikbaar via de site als mobiel.  Een app om tieners zelf nieuws te laten delen via mobiel is in ontwikkeling.

[vimeo]https://www.vimeo.com/16709307[/vimeo]

Ondertussen.nl heeft inhoudelijk een verbinding met het Digitaal Centrum Jeugd en Gezin (DCJG) dat zich met gemeentelijke websites over opgroeien en opvoeden richt op ouders met kinderen tot 23 jaar. De verbinding maakt het mogelijk om onderwerpen eerder aan ouders aan te bieden om ze een bewustwordings- en informatievoorsprong te gunnen. Op deze wijze kunnen actuele onderwerpen op een natuurlijke wijze aan de keukentafel worden besproken.”

Wat zijn de facts?

“Ondertussen.nl is in september in soft-launch live gegaan en inmiddels gaan we richting 10.000 unieke bezoekers in de afgelopen maand. Vanaf eind november gaan er promotionele activiteiten starten via onze maatschappelijke partners Hyves en Hi en zal er een aantal PR-acties gestart worden. Doel is om het bereik dan flink te laten stijgen.”

Wie zijn betrokken?

Ondertussen.nl is een initiatief van Wie de Jeugd Heeft BV. Het beeldmerk is ontworpen door Christian Borstlap. Het platform is gebouwd door Rhinofly en de mobiele toepassingen door Widgets. Maatschappelijke partners zijn Hyves en Hi. Publieke partners voor het leveren van voorlichtingscontent zijn Nibud, Rutgers Nisso, SOA Aids, StivoroTrimbos Instituut en het Voedingscentrum.”