Gespot

Ondertussen.nl: Nieuwssite voor en door tieners

0

Ondertussen.nl_LogoOndertussen.nl is een nieuwssite over, voor en door tieners. Zeven dagen per week brengt Ondertussen.nl de wereld van tieners in beeld. Aan alle leefstijlonderwerpen die in het nieuws komen wordt altijd voorlichting van het betreffende kennisinstituut gekoppeld. David Barens, partner Wie de Jeugd Heeft en uitgever Ondertussen.nl, vertelt over de vernieuwde site.

Wat is het?

“Jongerennieuwssite Ondertussen.nl maakt jongeren sinds deze week nog meer bewust van het nieuws door het nieuws nóg dichterbij te brengen. In het nieuwe design wordt aan ieder nieuwsbericht een locatie gekoppeld (Ondertussen in …) en deze wordt afgezet tegen de woonplaats van de bezoeker. Onder ieder artikel koppelt Ondertussen.nl de woonplaats van de bezoeker en de plaats van het nieuwsbericht aan elkaar via een Google Maps integratie en een afstandmeting. Het doel van Ondertussen.nl is om nieuws in de belevingswereld van jongeren te brengen en zo de betrokkenheid tot de samenleving te vergroten.”

Waarom dit initiatief?

“In juni heeft Ondertussen.nl gebruikersonderzoek gedaan onder 166 jongeren, die Ondertussen.nl als gemiddeld rapportcijfer een 8,2 gaven. Daarnaast gaven zij ons veel goede input om de site verder te verbeteren. Zo gaven ze bijvoorbeeld aan dat de navigatie in de site simpeler kon en dat ze meer ruimte wilden voor het gebruik van foto’s. Als belangrijk positief punt werd aangegeven dat het nieuws op Ondertussen.nl in toon en vorm dichtbij hun belevingswereld voelt. Dit gevoel willen we verder versterken door ze ook bewust te maken van waar in hun wereld het nieuws plaatsvindt.”

Hoe werkt het?

“Bij een eerste bezoek aan Ondertussen.nl wordt eenmalig gevraagd waar je woont. Deze woonplaats wordt bij ieder nieuwsbericht gekoppeld aan de plaats van de gebeurtenis. Bij het lezen van een nieuwsbericht zie je onderaan direct hoe ver je van het nieuws woont en zie je jouw woonplaats en de plaats van het nieuws op een Google Maps kaartje.”

 

Wat zijn de facts?

“We kunnen zo snel na de livegang nog niet al te veel zeggen over de verandering in de bezoekcijfers. Het vergroten van bezoek is ook niet het doel van dit redesign, aangezien het doel is om de bezoekers van Ondertussen.nl iets extra’s te bieden in vorm en functionaliteit. De reacties hierop zijn heel erg positief, via zowel sociale media als e-mail.”

Wie is er betrokken?

Wie de Jeugd Heeft BV is eigenaar van Ondertussen.nl opdrachtgever en nauw betrokken bij de ontwikkeling. Christian Borstlap van Part of a Bigger Plan is verantwoordelijk voor het design van de site. OOiP is verantwoordelijk voor de technische realisatie.”