Gespot

Opnemen op Afstand: Neemt je favoriete programma op

0


Opnemen op Afstand
is een gratis applicatie waar UPC klanten met digitale televisie opnames kunnen instellen. Zo hoef je nooit meer iets te missen. UPC is de eerste die deze app in Nederland biedt. In gesprek met woordvoerder Ronald Sutmuller.

Wat is het?

“Bij UPC hebben we een gratis applicatie ontwikkeld voor onze klanten met een abonnement op digitale televisie. Hiermee kun je opnames op je UPC Mediabox instellen, waar je ook bent. We noemen de applicatie simpelweg Opnemen op Afstand. Het is beschikbaar voor internet, mobiele browsers, iPad en iPhone. Heb je wel digitale televisie, maar geen opname mogelijkheid, dan kun je een herinnering instellen, zodat je gewaarschuwd wordt wanneer jouw favoriete programma begint.”

Waarom dit initiatief?

“We willen onze klanten steeds meer gemak bieden. Via onze Mediabox kon je al programma’s opnemen en films, series en andere content On Demand bekijken. Nu kun je een opname instellen als je bijvoorbeeld in een file staat en zo je favoriete programma dreigt te missen. UPC is de eerste die deze applicatie in Nederland biedt.”

Hoe werkt het?

“In het kort komt het hier op neer: op de site kies je het gewenste platform (internet, mobiel of iPhone). Vervolgens bepaal je welk programma je wilt opnemen en druk je op ‘Opnemen’. De opname wordt dan ingepland. iPhone gebruikers krijgen ook toegang tot TV-tips en tot fragmenten van de meest populaire films in het On Demand aanbod van UPC.”

 

Wat zijn de facts?

“In december hebben we in alle stilte Opnemen op Afstand geïntroduceerd. Inmiddels is de applicatie officieel en intussen is de iPhone app al door 11.000 mensen gedownload en zijn er bijna 30.000 opnames gepland via het web, de iPhone en andere mobiele browsers.”

Wie is betrokken?

“Binnen UPC zijn veel afdelingen betrokken geweest bij de ontwikkeling en introductie van deze applicatie. Collega’s van de technische afdeling, maar ook marketing, communicatie en  customer service collega’s van zowel UPC als ons moederbedrijf Liberty Global waren betrokken. Ik hoop dat ik geen afdeling vergeten ben. De iPhone app is ontwikkeld door service2media.”