Gespot

Oudermatch: Samen kinderopvang regelen

0

Klaar met wachtlijsten voor crèches? Een gesprek met Jules van Bruggen over Oudermatch.

Wat doet de site?

“Oudermatch brengt ouders uit de buurt met elkaar in contact, zodat ze samen de opvang van hun kinderen kunnen regelen. Dat kan bijvoorbeeld door gezamenlijk een gastouder aan huis te nemen en de kosten daarvan te delen, de BSO gezamenlijk te regelen of gewoon af en toe op elkaars kinderen te passen als de één bijvoorbeeld een avondje uit wil.”

Waarom deze site?

“Ik werd moedeloos van de zoektocht naar kinderopvang voor ons zoontje. Wij werden geconfronteerd met ellenlange wachtlijsten tot wel twee jaar bij kinderdagverblijven. Een opvang aan huis bleek erg duur, met name omdat gastouderbureaus behoorlijke kosten rekenen. Het probleem bleek zo structureel dat het mij verbaasde waarom er geen platform bestond waar ouders elkaar konden helpen bij het opvangen van elkaars kinderen.”

Hoe werkt de site?

“Inschrijven is gratis. Je maakt een profiel aan en je vult in waar je naar op zoek bent. Nadat je je hebt ingeschreven, zie je op een kaartje welke andere ingeschreven ouders in jouw buurt opvang zoeken. Vervolgens kun je contact opnemen om verder te praten, alles geheel vrijblijvend.”

 

Wat zijn de facts?

“In de eerste maand hebben zich meer dan 1000 ouders zich geregistreerd.  Er schrijven zich nu zo’n 30-40 ouders per dag in. Ik ben oudermatch gestart als hobby en wil voorlopig niemand belasten met een verdienmodel. Eerst maar eens volume creëren en succes aantonen.”

Wie maakt de site?

Oudermatch is gemaakt door www.midd.ag. Dit internet bedrijf is opgericht door (oud) studenten uit Maastricht waar ik zelf ook heb gestudeerd.”