Gespot

Parkeerlijn: nooit meer zoeken naar een plekje

0

Via Layar zien waar de parkeergarages zijn. Een gesprek met Patrick van Bruggen over de Parkeerlijn app.

Wat doet de applicatie?

“De Parkeerlijn app is de zoekmachine voor Parkeren in Nederland. De Parkeerlijn heeft in haar database 2.300 parkeerlocaties uit 325 gemeenten in Nederland.”

Waarom deze applicatie?

“De Parkeerlijn is uniek in Nederland. Niemand anders heeft een parkeerdatabase, waarin niet alleen de POI info zit, maar ook de rich info (informatie over tarieven, openingstijden, doorrijhoogte, betaalmogelijkheden en dergelijke). De volgende stap is, dat we ook aan de gebruiker de vol en vrij informatie willen aanbieden. Zo weet je dat je dan niet naar een parkeerlocatie hoeft te rijden. Voor een gemeente zorgt dit voor minder zoekverkeer.”

Hoe werkt de applicatie?

“De volgende type locaties staan op de Parkeerlijn: parkeergarages, -terreinen, carpool, P+R, parkeren bij ziekenhuizen en vliegvelden. Op de Parkeerlijn app op Layar worden de parkeerlocaties zichtbaar in de buurt van waar je bent of waar je naar toe gaat.

Vervolgens kan je een locatie aanklikken in de buurt van je eindbestemming. Je krijgt dan de N.A.W gegevens, waarbij je kan kiezen tussen de opties ‘breng me erheen’ (routekaart Google map) of ‘info’. Onder info krijg je aanvullende informatie over het tarief, de betaalmogelijkheden, de doorrijhoogte. Ook onder info kan je jouw route bepalen.”

 

Wat zijn de facts?

“Ik weet niet op welke wijze je de Layar downloads van de Parkeerlijn kan checken. Wat ik wel weet is, dat de iPhone App door ruim 13.000 gebruikers is gedownload. Bij de nieuwe versie van deze applicaties constateren we dat 95% van de gebruikers de App update. Dat deze gebruikers deze App updaten geeft volgens mij aan, dat deze App van toegevoegde waarde is voor de gebruikers.

Bij de iPhone gebruikers zien we, dat er per maand circa 14.500 requests aan de database krijgen. De Parkeerlijn is ook te raadplegen op internet. Het aantal bezoeker aan onze website is ten opzichte van vorig jaar periode 12 juni t/m 12 juli met 518% gestegen.”

Wie maakt de applicatie?

De Parkeerlijn app is een initiatief van Pink and Nelson. Pink and Nelson wordt ondersteund door Okke van Amerongen voor SEO internet en Cupo is de bouwer van de website en de applicaties. Binnen de Parkeerlijn is Michael Wermeester verantwoordelijk voor de Content, Marcel Renes voor de ICT en ondergetekende voor de Marketing.”