Gespot

Parkos: Vergelijk parkeerplekken & prijzen bij Schiphol

0

Op Parkos.com vergelijk je prijzen van parkeerplekken bij Schiphol. Bezoekers krijgen een handig overzicht van de beschikbare parkeerplekken die direct te reserveren zijn via de website. Arne Bos, initiatiefnemer van Parkos, vertelt.

Wat is het?

“Parkos is een website waar je parkeerprijzen van aanbieders rondom Schiphol kunt vergelijken. Om de mogelijkheden te vergelijken vul je de aankomstdatum en de parkeerduur in. Je krijgt vervolgens de actuele prijzen van de verschillende parkeeraanbieders te zien. De gevonden parkeerplek kun je direct via Parkos reserveren.”

Waarom dit initiatief?

“Parkeren bij Schiphol is booming business: afgelopen jaren is het aantal parkeeraanbieders bij Schiphol gegroeid tot meer dan veertig. Wij vinden dat de kwaliteit van de bestaande vergelijkingswebsites te wensen overlaat. We hebben bewust gekozen om niet alle parkeerplekken toe te voegen. De parkeeraanbieders die beschikbaar zijn op Parkos, zijn door ons bezocht en daar hebben we persoonlijk contact mee. Hierdoor weten we precies wat de kwaliteit van elke parkeeraanbieder is. Parkos biedt ook gemak, omdat je de parkeerplekken direct kunt reserveren. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld je gegevens niet dubbel in te vullen. Ook geven we hierdoor de garantie dat de parkeerplek ook écht voor de getoonde prijs te reserveren is.”

Hoe werkt het?

“Om de mogelijkheden te vergelijken vul je de aankomstdatum en de parkeerduur in. Je krijgt vervolgens de actuele prijzen van de verschillende parkeeraanbieders te zien. Daarna maak je een reservering. Hierbij heb je de mogelijkheid om vooraf af te rekenen via iDeal of creditcard, of wanneer je de auto wegbrengt en daadwerkelijk parkeert. Zodra je je bestelling hebt geplaatst, sturen wij een bevestigingsmail. Deze e-mail moet je van tevoren uitprinten en meenemen als reserveringsbewijs.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De site staat inmiddels twee maanden online en er zijn al tientallen reserveringen geweest. De focus ligt de komende tijd op het uitbreiden van het aantal parkeeraanbieders bij Schiphol. Ook gaan we in de toekomst andere vliegvelden aansluiten op Parkos.”

Wie is er bij betrokken?

“Parkos is onderdeel van Travelmap B.V. De ontwikkeling van het concept is gedaan door Peter Bosma en door mij, Arne Bos.”