Gespot

PinPin: Vind nieuwe Blackberry vrienden

0

Via een PIN telefoonboek nieuwe contacten zoeken. Een gesprek met Christian Gravemaker over PinPin.

Wat doet de applicatie?

“Blackberry gebruikers kunnen onderling kosteloos via Blackberry Messenger chatten, PINGEN genaamd. Hiervoor heb je wel elkaars PIN nummer nodig, een 8 teken tellende code die uniek is aan iedere Blackberry. Deze code is misschien wel het beste te vergelijken met een telefoonnummer. PinPin fungeert als het PIN telefoonboek.”

Waarom deze applicatie?

“Toestellen van Blackberry zijn hot en zijn in verkopen zelfs de iPhone gepasseerd. Vooral het PINGEN is razend populair, met name onder jongeren. Het uitwisselen van PIN nummers gebeurt momenteel al intensief via publieke Hyves pagina’s. Via deze pagina’s is het alleen niet mogelijk doelgericht te zoeken. PinPin maakt het mogelijk te zoeken op naam, maar ook op geslacht, leeftijd, woonplaats en zelfs relatiestatus te zoeken. Ook genereert PinPin automatisch de PIN streepjescodes, die normaal gesproken handmatig geüpload moeten worden. Hierdoor kun je gemakkelijk met behulp van de camera op je toestel gebruikers toevoegen aan je Blackberry Messenger.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je kunt je registreren via de website. Hiermee maak je een vermelding aan op PinPin. Je vermeldt, naast je PIN, ook je naam, leeftijd, woonplaats, relatiestatus en upload (wanneer gewenst) een profielfoto. Ook kun je links plaatsen naar profielen op de diverse online communities. PinPin wil zich ook expres niet als community positioneren, daar zijn er immers ondertussen genoeg van. Nadat je geregistreerd bent, kun je het PinPin bestand raadplegen voor leuke nieuwe contacten.”

 

Wat zijn de facts?

“PinPin is 10 november 2009 live gegaan en het gebruikersaantal stijgt gestaag. Het is nog te vroeg voor exacte cijfers.

PinPin is momenteel nog in betafase waarmee we alle fouten en/of problemen tackelen. Binnenkort lanceren we een Engelstalige versie van PinPin en hopen we de service ook internationaal toegankelijk te maken. iPhone gebruikers niet getreurd, een iPhone tegenhanger is ondertussen in de maak.”

Wie maakt de applicatie?

PinPin is een concept van mijzelf, Christian Gravemaker, dat ik met mijn bedrijf Future Design in de markt wil zetten. Ik ben een 27 jarige concept/visual designer die begin dit jaar is afgestudeerd in ‘Communication and Media Management’. Technisch is het gerealiseerd door Michael Nelis, programmeur en tevens collega bij Quirky. Daarnaast hebben we een aantal mensen die de service nu volop aan het promoten zijn via de diverse kanalen.”