Gespot

Pricepin: Volg de kortingsacties op producten

0

Met Pricepin kun je een product vanuit vrijwel elke webshop volgen, waarna de actuele prijs dagelijks wordt bijgehouden. Je krijgt een notificatie zodra de prijs verandert. Floris de Langen, CEO van Pricepin, vertelt.

Wat is het?

“Online retailers experimenteren constant met hun prijzen. Iets dat opvalt, is dat prijzen de ene week verhoogd worden, om vervolgens de volgende week het product met korting aan te bieden. Toch wordt over het algemeen bijna elk product op den duur goedkoper. Het kost alleen erg veel tijd en werk om dit zelf bij te houden. Met Pricepin kun je een product vanuit vrijwel elke webshop volgen, waarna de actuele prijs van het product dagelijks wordt bijgehouden. Je krijgt een notificatie zodra de prijs verandert.

Door meer inzicht te geven in de prijsveranderingen van online retailers wordt de gebruiker van Pricepin een slimmere shopper. Je loopt geen echte aanbiedingen of kortingen meer mis.”

Waarom dit initiatief?

“Een jaar geleden vond ik online schoenen die ik wilde hebben. Ik deed wat onderzoek bij vergelijkingswebsites en kocht daarna de schoenen. Een week later kwam ik de schoenen online nog een keer tegen, en zag dat ze in de sale waren gegaan, en er nog eens 50 procent korting vanaf ging. Dit was de aanleiding om na te denken over het bijhouden van prijzen. Pricepin is toen geboren.”

Hoe werkt het?

“Je kunt prijzen vanuit vrijwel iedere webshop ‘pinnen’ via een bookmarklet in je browser, of op je smartphone via de share-functie. Vervolgens wordt de prijs van je gepinde product automatisch bijgehouden in je persoonlijke wishlist. Door middel van grafieken die iedere dag bijgewerkt worden, kun je makkelijk bekijken wat de actuele prijs van je product is. Je krijgt een notificatie zodra de prijs zakt. De app is beschikbaar voor browser, iOS en Android smartphones en tablets.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Tot nu toe was Pricepin in private-beta en heeft een testgroep momenteel 2100 producten gepind. Het totale bedrag dat nu al betaald is voor gepinde producten is bijna 45.000 euro. De gemiddelde korting die gebruikers op een product krijgen is 14,2 procent. Op sommige kleding of elektronica wordt zelfs tot 70 procent bespaard.

Pricepin is gratis voor consumenten en blijft dit in de toekomst ook. Het doel is om zoveel mogelijk gebruikers op het platform te krijgen. We ontwikkelen naast het consumentenplatform een online applicatie voor retailers, journalistiek, overheid en andere organisaties, waarbij de data van Pricepin gebruikt wordt voor prijs-, product- en marktonderzoek. We onderzoeken de mogelijkheden om voorspellende uitspraken te doen over prijzen en producten.”

Wie is er bij betrokken?

“We zijn een jong team van strategen, developers en creatieven die er van houden mooie producten te ontwikkelen. Pricepin wordt ontwikkeld vanuit Unc Inc, een digitaal bureau uit Amsterdam. In ons team zitten: Martijn Houtman, CTO, Roel van de Wal, COO, Fadoa Schurer, PR & Communications, Roderik de Langen, Senior Developer, Moises Gonzales, Developer Ninya Zoll, Designer, Michelle Gemmeke, Interaction Designer, Stein Bosch, Developer, Sikander Malik, Developer, Fenna Veenstra, Developer, Koen Hoogendoorn, Interaction Designer. Ikzelf, Floris de Langen ben de CEO van Pricepin.”