Gespot

ProBizniz: B2B-platform voor netwerken & leadgeneratie

0

Sommige noemen ProBizniz een ‘LinkedIn voor bedrijven’, anderen een ‘Facebook voor B2B’. Voor de makers is het de plek waar ondernemend Nederland gebruik kan maken van alle online technologieën om business te genereren, te netwerken en om voordelige services te gebruiken. Ruben van Putten, oprichter van ProBizniz, vertelt.

Wat is het?

"ProBizniz (PB) is een platform waar ondernemers gebruik kunnen maken van alle beschikbare online functionaliteiten, zonder daarvoor substantiële investeringen in de technologie en kennis te moeten doen. Ondernemers kunnen hun netwerk vergroten en managen, producten en diensten vinden die ze nodig hebben, aan nieuwe leads komen en merkbekendheid vergroten. Onder het motto ‘We make bizniz easy’ gaan wij aan de slag om ondernemend Nederland te ondersteunen met online technologieën die bedrijven tegenwoordig hard nodig hebben om zaken te kunnen doen."

Waarom dit initiatief?

"Als beginnend ondernemer weet je vaak niet waar je moet beginnen: je hebt een beperkt netwerk en ook beperkte middelen. Maar ook de ondernemers die al jaren ondernemer zijn lopen tegen zaken als de nodige substantiële investeringen in online technologieën en gebrek aan kennis. Ons platform biedt een oplossing. Wij zijn met PB gestart om de problemen van ondernemers op te lossen. We zagen dat er in Nederland behoefte was aan een ‘LinkedIn voor bedrijven’ en een ‘Facebook voor de business-2-business’, maar dan een stuk beter."

Hoe werkt het?

"PB maakt het mogelijk om business te genereren, te netwerken en gebruik te maken van voordelige services. Als je een persoonlijk- of een bedrijfsprofiel hebt op PB, is het mogelijk om een Lead aan te maken (pagina met de beschrijving van jouw zoekopdracht) of zelf op zoek gaan naar bestaande leads om je offerte aan te kunnen bieden. Als je meer aandacht wil voor jouw event, product of dienst, dan kun je een Marketingcampagne aanmaken. Jouw boodschap wordt dan breed onder de aandacht gebracht onder alle PB-leden en het externe netwerk van ProBizniz. Daarnaast kun je blogs schrijven, leads, anderen en artikelen aanbevelen, en events aanmaken.

Wil je direct omzet genereren? De profielpagina biedt alle functionaliteiten van een webshop. PB maakt ook Crowdfunding mogelijk: stel, je hebt een investering nodig tegen bepaalde voorwaarden. Alle geïnteresseerden kunnen in het initiatief investeren, waarbij PB de faciliterende partij is. Iedereen kan binnen PB een eigen community opstarten of onder licentie van PB een Social Business Channel in gebruik nemen.

Wat PB zo uniek maakt is de mogelijkheid om een business model aan de community te hangen: je kunt er geld mee verdienen. Bijvoorbeeld door betaalde promotie toe te laten, bepaalde diensten aan te bieden of simpelweg een bijdrage te vragen voor het toetreden daartoe. Op LinkedIn is dit bijvoorbeeld niet mogelijk. Daarnaast kun je deze customizen met blogs en events. De kracht van PB zit in de combinatie van online met offline. Wij geloven in de sterke koppeling tussen deze twee werelden. Naast het online platform kunnen PB -eden gebruik maken van bijvoorbeeld ProSured, een financiële dienstverlener die voordelige financiële producten aan de ondernemers biedt."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We hebben het platform gelanceerd in april 2012 en zijn inmiddels gegroeid naar ruim 1.200 leden. Wij bieden Free, Premium en Executive accounts aan. Ons doel is om een sterk en niet zozeer groot netwerk te worden. Een netwerk waar iedereen kan profiteren van open communicatie en samenwerking. Daarnaast zijn wij bezig met ProSpaces, flexibele werkplekken waar men tegen een voordelig tarief van diverse werkplekfaciliteiten gebruik kan maken. Na de zomer gaan wij de eerste editie van PB-2-Business (#pb2b) conferentie organiseren. Het doel is om aan ondernemers een kans te bieden om van de prominente online experts te leren en te netwerken."

Wie is er bij betrokken?

"Michel van Zessen en ik zijn als oprichters en ontwikkelaars betrokken bij ProBizniz."

Bron:   ProBizniz