Gespot

Radioactie: Vind gemakkelijk radiocommercials

0

Welke website werd er ook alweer genoemd in die radiocommercial? Een gesprek met Vladimir Budejicky over Radioactie.

Wat doet de site?

“Radioactie biedt een portaal ter ondersteuning van radiocommercials. In radiocommercials worden (uiteraard) merknamen, bedrijfsnamen genoemd of URLs waar de luisteraar meer info kan vinden over het product of de dienst van de adverteerder. De luisteraar kan in veel gevallen niet de URL niet verstaan of onthouden of heeft niet direct een computer bij de hand. Dit wordt bevestigd door het feit dat de adverteerders veel seconden gebruiken voor het uitspellen van de URLs et cetera.

Nu Radioactie bestaat, kunnen adverteerders met een moeilijke bedrijfsnaam, productnaam of URL in hun radiocommercial verwijzen naar Radioactie. Dit kan vrijwel iedereen kan onthouden en spellen (wij hebben bijna alle varianten online, zoals radioaksie, radio-aktie etc). Via een click op de banner van de adverteerder kom je op de bewuste website of je kunt de commercial nogmaals afluisteren.

Op deze manier hoeven adverteerders met een moeilijke naam niet af te zien van reclame op de radio. Luisteraars aan de andere kant, kunnen eenvoudig een commercial terugvinden ook als ze de bedrijfsnaam vergeten zijn. Je kunt op Radioactie op verschillende manieren zoeken op commercials en ze nogmaals afluisteren. Vanzelfsprekend is dit geheel ook interessant voor gevestigde namen die geen spellingsproblemen (denken te) hebben, zij worden opgenomen in een portaal waarvan de bezoekers interesse hebben in hun product en dus dichter bij een aankoop staan dan passanten op willekeurige andere portalen.”

Waarom deze site?

“Wij zijn zelf verschillende malen tegen dit probleem aangelopen en hebben om die reden afgezien van adverteren. Navraag heeft opgeleverd dat dit issue vaker voorkomt bij bedrijven. Een diepgaand onderzoek is niet gedaan. Naar mijn beste weten bestaat een dergelijk initiatief niet.”

Hoe werkt de site?

“Radioactie werkt simpel: click op de advertentie en je wordt geredirect naar de site van de adverteerder. Click op het driehoekje op de banner of button en je kan de commercial nogmaals afluisteren. In het midden van het scherm kan je op verschillende manieren zoeken: Wanneer uitgezonden, op welke zender en eventueel op trefwoord.”

 

Wat zijn de facts?

“Wij zijn twee weken geleden online gegaan en bevinden ons in een opstartfase. Ik kan nog geen zinnige uitspraken hierover doen. Wel hebben wij naar aanleiding van een mailing en een persbericht veel interesse vanuit de professionele hoek gekregen, met name via de website. Ons model is gebaseerd op betaling door de adverteerders voor het gebruik van banners etc. Deze kosten vormen een verwaarloosbaar deel van een radiocampagne terwijl er kostbare secondes worden bespaard en Radioactie fungeert als een soort verzekering dat de website van de adverteerder gevonden wordt.”

Wie maakt de site?

“Wij hebben Radioactie zelf ontwikkeld en gemaakt. Wij zijn sinds 1995 actief in diverse internetdiensten voor met name overheden en grotere organisaties/bedrijven. Wij zitten in Delft, Delftechpark 26.”