Gespot

Reclamefolder.nl app: Folders doorbladeren op je iPhone

0

Met de Reclamefolder.nl app heb je werkelijk alle reclamefolders tot je beschikking. Robin Streng van Reclamefolder.nl vertelt dat deze app ervoor moet zorgen dat het klassieke gevoel van ‘gezellig met een kopje koffie op de bank de wekelijkse reclamefolders doorbladeren’ wordt geëvenaard.

Wat is het?

“Op Reclamefolder.nl kun je online door de folders van diverse landelijke en regionale winkels bladeren. Dit kon al vijf jaar, maar de vernieuwde site maakt dit nog makkelijker en leuker. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk op woonplaats te zoeken en op product. Consumenten kunnen zo thuis al bekijken welke winkels bij hen in de buurt bijvoorbeeld waterkokers of stofzuigers verkopen. Maar ze kunnen ook, voordat ze lekker gaan shoppen, even kijken waar leuke aanbiedingen te vinden zijn.

 

Sinds kort is daar de Reclamefolder.nl app bijgekomen. Deze app voor iPad en iPhone moet ervoor zorgen dat het klassieke gevoel van ‘gezellig met een kopje koffie op de bank de wekelijkse reclamefolders doorbladeren’ wordt geëvenaard. Hierdoor wordt het nog laagdrempeliger om reclamefolders in digitale vorm te bekijken.”

Waarom dit initiatief?

“Het feit dat Reclamefolder.nl in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een zeer populaire website, geeft aan dat consumenten het handig vinden om op één plaats alle reclamefolders online te kunnen bekijken. Door de opkomst van tablets en met name het succes van de iPad, zien we de Reclamefolder app als een logische toevoeging aan de service die we consumenten nu al bieden.”

Hoe werkt het?

“De Reclamefolder.nl app moest vooral eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn, maar toch dat stukje extra beleving en informatie bieden. Je kunt er alle nieuwe en meest populaire reclamefolders mee bekijken, maar bijvoorbeeld ook informatie over de dichtstbijzijnde winkels bij jou in de buurt vinden. Door de zoekfunctie of een eenvoudig te gebruiken filter, kun je aangeven welke folders je graag direct wilt bekijken.”

 

Wat zijn de facts?

“Reclamefolder.nl is sinds de start in 2006 steeds populairder geworden. Met maandelijks anderhalf miljoen bezoekers zijn we uitgegroeid tot het grootste online folderplatform van Nederland; vanzelfsprekend willen we deze bezoekers kwaliteit bieden. Los van de folders van de grote landelijke spelers, tonen we ook die van kleine lokale winkelketens. We hopen met de vernieuwde website en lancering van de Reclamefolder.nl app het nog leuker en makkelijker te maken om alle laatste folderaanbiedingen digitaal te bekijken. Omdat de app pas net beschikbaar is, kunnen we op dit moment nog weinig zeggen over het aantal downloads.”

Wie is betrokken?

Reclamefolder.nl werkte voor het realiseren van de Reclamefolder app samen met Aquilasoft, dit bedrijf bouwde eerder onder andere de zeer succesvolle Openingstijden.nl app.”

Update juli 2014

Onze gratis Reclamefolder-app is inmiddels ruim 1,3 miljoen keer gedownload en zorgt voor 92% van de maandelijks 20 miljoen gelezen folders op ons platform. Door het gemak van online folders blijkt dat de consument zelf de regie neemt waar en wanneer zij hun favoriete folders lezen. Daarom hebben we na voorgaande updates onlangs in de Reclamefolder-app een grote vernieuwingslag gemaakt.

De zoekfunctie is verbeterd en je kan vanuit de digitale folder nu nog gemakkelijker naar de webshop van de retailer. Ook is het eenvoudig zelf te kiezen welke folders je wilt zien. Door je favoriete winkels aan te vinken zie je in een overzicht alle aanbiedingen van jouw favoriete winkels. Stel je je huidige locatie in, dan zie je de aanbiedingen van de winkels in jouw buurt. Ook handig voor retailers in de omgeving van de appgebruiker.

Met deze functionaliteiten wordt het voor retailers mogelijk te targetten op specifieke gebieden. Zo is het platform ook voor de kleine ondernemer de plek waar zij en de consument elkaar op de juiste plek en het juiste moment treffen.