Gespot

Redeemcodes: Betaalde iPad & iPhone apps winnen

0

Via Redeemcodes kun je promocodes winnen van betaalde iOs apps (voor de iPhone en de iPad). Anne Jan Roeleveld, mede-oprichter van Redeemcodes, vertelt hoe het werkt.

Wat is Redeemcodes?

“De website is gelanceerd voor ontwikkelaars die betaalde iPhone en iPad-apps in de App Store hebben staan. Op Redeemcodes kunnen iOS-ontwikkelaars op een eenvoudige manier betaalde app(s) extra promotie geven, door promocodes aan te leveren. Dit is een code waarmee je een betaalde app gratis kunt downloaden in de App Store. De bezoekers van Redeemcodes kunnen vervolgens kans maken op een promocode van een betaalde app door zich in te schrijven op een app.”

Waarom dit initiatief?

“Ontwikkelaars ontvangen bij elke versie van een app die ze uitbrengen 50 promocodes. Dit houdt in dat bij een update van 1.0 naar 2.0 dus weer 50 nieuwe promocodes beschikbaar komen. Een ontwikkelaar kan deze promocodes weggeven aan bijvoorbeeld testers of journalisten. Het blijkt echter dat ontwikkelaars hier niet optimaal gebruik van maken. Daarom zijn wij met Redeemcodes gestart, om de promocodes beschikbaar te stellen aan de wereld, zodat iedereen er van kan profiteren.”

Hoe werkt Redeemcodes?

“Het concept is heel eenvoudig. Een ontwikkelaar stelt promocodes beschikbaar en in ruil daarvoor staat de app 24 uur op de website. Promocodes kunnen gewonnen worden door bezoekers, die participeren in de loting. Iedere 6 uur komt er een nieuwe app op de website te staan. In theorie zou dit betekenen dat er elk jaar zo’n 1460 apps op de website staan.

 

Ontwikkelaars leveren hun promocodes aan, na een account aangemaakt te hebben op Redeemcodes. Het account wordt gekoppeld aan het account in iTunes. Daarmee is het voor de ontwikkelaar erg makkelijk om promocodes te delen, omdat hij zich niet druk hoeft te maken over de informatie of screenshots van de app. Via een gebruiksvriendelijk dashboard hebben ontwikkelaars toegang tot al hun betaalde apps en de status van de apps op Redeemcodes.

Bezoekers maken kans een promocode door mee te doen aan de loting. Hiervoor is alleen een e-mailadres en naam noodzakelijk. Met enkele muisklikken word je toegevoegd aan de groep kanshebbers. Na 24 uur krijg je automatisch bericht of je gewonnen hebt. Heel makkelijk dus!”

Wat zijn de facts?

Inmiddels is Redeemcodes ruim 3 weken online en is er meer dan 3.000 dollar weggegeven aan promocodes, dat is zo’n  1.000 dollar per week. Gemiddeld is elke promocode op dit moment 1.55 dollar waard. Er is zelfs een ontwikkelaar die al voor bijna 500 dollar aan promocodes weg heeft gegeven. We zijn er inmiddels achter dat het lastig is om in het beginstadium van Redeemcodes ontwikkelaars enthousiast te krijgen om hun apps in te dienen. Dit heeft te maken met het bereik van Redeemcodes, wat uiteraard nog in de groeifase zit.

Toch hebben we van diverse ontwikkelaars, die een app op Redeemcodes hebben geplaatst, al te horen gekregen dat er een stijging van het aantal reguliere verkopen van hun app heeft plaatsgevonden. Op dit moment is Redeemcodes nog een experiment, waarmee we vooral willen onderzoeken wat vraag en aanbod van promocodes doen. Op termijn gaan we bekijken wat een geschikt businessmodel hiervoor zou zijn.”

Wie is er betrokken bij Redeemcodes?

“Het concept zelf is bedacht door Paul van Dijk (Cirkelsoft, freelance iOS-ontwikkelaar), die samen met mijzelf, Anne Jan Roeleveld (Freshter, online marketeer), het idee verder heeft uitgewerkt. Het team is versterkt met twee personen, waaronder Stephan Osseweijer (werkzaam bij Service2Media), hij heeft de koppeling geprogrammeerd met de iTunes API, waarmee we de developers verifiëren, de app gegevens binnenhalen en de promocodes valideren. De tweede aanvulling van ons team is Mike van Hoenselaar (Freshter, ontwikkelaar), hij heeft het ontwerp en delen van de ontwikkeling van de website op zich genomen.”