Gespot

Reequest.com: Online prikbord voor vraag & aanbod van bedrijven en particulieren

0

Zoek je dat dat ene paar sneakers, dé platenzaak voor soul en jazz of een bijzonder restaurant in Berlijn? Sinds kort kun je op de site Reequest.com terecht. Rik van Dijk, mede-oprichter en directeur van Reequest.com, vertelt.

Wat is het?

"Reequest is een nieuw online prikbord waar gebruikers hun specifieke vragen over producten, diensten en ervaringen kunnen plaatsen. Vervolgens kunnen alle andere gebruikers, waaronder vrienden, andere leden maar ook bedrijven op de geplaatste Reequest reageren."

Waarom dit initiatief?

"Internet wordt al jaren gedomineerd door websites die consumenten aanzetten tot impulsaankopen, de vele vergelijkings- en couponsites zijn daar de beste voorbeelden van. Zij bieden voornamelijk producten en diensten aan die gestuurd worden vanuit producenten en detaillisten. Het aanbod bepaalt daardoor voornamelijk de vraag. Daar is niets mis mee, maar consumenten verwachten steeds meer dat het internet persoonlijk en exclusief is en dat ze zelf bepalen.

Daarnaast voert fun en het gemak in gebruik de boventoon en is er een sterke behoefte om met anderen in contact te zijn en bijvoorbeeld ervaringen te delen. Reequest combineert dit door de behoefte van de consument centraal te stellen waarop vervolgens iedereen kan reageren. Je maakt daarna zelf de keuze. Ga ik af op de persoonlijke aanbieding die een commercieel bedrijf doet of op de tip van een andere gebruiker? Hiermee laten we de bestaande kaders van het internet los en krijg je als consument echt waar je om vraagt."

Hoe werkt het?

"Reequest is letterlijk als een prikbord weergegeven, zoals je in sommige supermarkten nog wel eens ziet met briefjes van mensen aan een muur. Maar we vinden dat het modern moet ogen zodat mensen het leuk vinden om een Reequest te beoordelen en uitgedaagd worden om erop te reageren.

De handelingen zijn erg gemakkelijk: je plaatst je Reequest met een leuke foto die je gemaakt of gevonden hebt. Je maakt een korte omschrijving en je krijgt de mogelijkheid je Reequest te delen via je eigen social media-accounts. Dit alles kost nog geen 3 minuten. De ander gebruikers krijgen vervolgens de mogelijkheid om te reageren met tips en bedrijven kunnen in hetzelfde reactieveld ook reageren. We zijn momenteel aan het ontwikkelen dat de reacties van andere gebruikers en die van bedrijven gescheiden zullen worden. Voor de gebruikers is dit prettig, omdat ze daarmee onderscheid kunnen maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat het persoonlijke voorstel van bedrijven makkelijk vindbaar is."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Sinds de lancering melden zich dagelijks tientallen gebruikers aan en we zien de dit aantal dagelijks toeneemt. Het aantal unieke bezoekers zit momenteel geloof ik rond de 80% en we zijn erg blij een gemiddelde verblijfsduur van meer dan 8 minuten. We werken hard aan onze communicatie, maar na de eerste paar dagen zijn we tevreden. We zijn onze marketingactiviteiten eigenlijk nog nauwelijks begonnen, maar aandacht vanuit landelijke media als bijvoorbeeld BNR, De Telegraaf en natuurlijk Frankwatching is leuk.

Daarnaast zijn we door verschillende marktpartijen benaderd voor vormen van samenwerking. Ook bedrijven die veel ervaring hebben met online verkopen, voornamelijk uit de reis- en modebranche, tonen hun interesse omdat ze aangeven moeite te hebben om online persoonlijke interactie met hun klanten aan te gaan. Voor het verdienmodel hebben we verschillende opties in de toekomst maar momenteel wordt er nog niets verdiend, zoals bij eigenlijk alle startups. We hebben hier wel modellen voor, maar momenteel ligt onze focus voornamelijk op de Reequest crowd, om deze uit te bouwen en om een grote community te creëren. Vervolgens willen we bedrijven actiever gaan benaderen zodat consumenten ook voldoende beloning krijgen na het plaatsen van een Reequest. Maar crowd building en technische doorontwikkeling, waaronder mobiel, zijn stap 1. We werken momenteel ook aan een mobiele app."

Wie is er bij betrokken?

"Reequest wordt vertegenwoordigd door Reequest B.V. en is gevestigd in Amsterdam. Bij de fysieke creatie van Reequest is het volledige team van Eenvoud Media en Yappo betrokken en zij zullen betrokken blijven. Ook hebben enkele zakelijke partners en adviseurs met specialiteit voor online en consumentengedrag bijgedragen aan de ontwikkeling van Reequest.com."

Bron:   Reequest.com