Gespot

Reiscirkel: Zoek je vakantie op basis van activiteiten, temperatuur & budget

0

Reiscirkel.nl is een nieuw platform waarmee je vakanties kunt zoeken op basis van je interesses en budget, in plaats van op bestemming. Hiermee wil de site een oplossing bieden voor vakantiegangers die nog niet precies weten waar ze heen willen. Wilbert van den Esker, initiatiefnemer van Reiscirkel, vertelt. 

Wat is het?

“Reiscirkel wil vakantiegangers die nog niet precies weten waar ze heen willen helpen om een vakantiebestemming te vinden die bij hen past. Hiervoor zijn meer dan een miljoen locaties, zoals stranden, tempels, musea, natuurparken en gletsjers, in kaart gebracht en gekoppeld aan vakanties van allerlei aanbieders. Je kunt vervolgens aangeven wat je interesses zijn en de site gaat op zoek naar vakanties die hieraan voldoen. Maar ook het zoeken op budget, temperatuur, periode en vakantietype is mogelijk. Vragen als: welke all-inclusive vakantie met minimaal 25 graden kan ik in augustus boeken voor minder dan 650 euro? zijn geen probleem.”

Waarom dit initiatief?

“De eerste vraag die ik vorig jaar had toen ik een vakantie zocht was: waar gaan we heen? Ik besloot wat rond te kijken op vakantiesites, waar ik elke keer ‘kies je bestemming’ tegen kwam, terwijl ik daar nog geen antwoord op had. Toen borrelde een ambitieus idee in mij op: stel dat ik alle bezienswaardigheden in de wereld in kaart breng en deze koppel aan de vakanties van verschillende aanbieders, dan kan ik op basis van interesses een bijpassende vakantie vinden. Na flink wat maanden werk is het idee nu werkelijkheid geworden. Het is de eerste website in Nederland die het mogelijk maakt om een vakantie te zoeken op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren.”

Hoe werkt het?

“Op Reiscirkel kun je aan de hand van filters naar vakanties zoeken. Naast zoekfuncties die je op elke vakantiesite tegenkomt, vind je er ook unieke filters zoals: gewenste temperatuur, budget en interesses. Deze interesses zijn verdeeld in categorieën: cultuur, natuur, parken en dierentuinen, relaxen en eten en drinken. Deze zijn weer verder te specificeren in bijvoorbeeld kastelen, gletsjers of stranden. Wanneer er bijvoorbeeld op cultuur wordt gezocht, dan doorzoekt de website vakanties die in de omgeving bezienswaardigheden hebben als kastelen, kathedralen en monumenten.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De website is eind februari (2015) gelanceerd, hierdoor zijn er nog geen goede statistieken over bezoekers. Wel kunnen we melden dat onze ontwikkelde webcrawlers al meer dan 1 miljoen bezienswaardigheden in kaart hebben gebracht en deze gekoppeld hebben aan meer dan 2000 vakanties. Dit aantal loopt elke dag verder op.”

Wie is er bij betrokken?

“Reiscirkel is bedacht, ontworpen en ontwikkeld door mij, Wilbert van den Esker.”

Bron:   Reiscirkel  -  Download